Kasulidis Londra’da temaslarda bulundu

13
Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis
reklam alani

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis dün Londra’da temaslarda bulundu ve İngiliz Avam Kamarası’nda düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptı.

Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, “Kıbrıs Partiler Arası Parlamento Komitesi” ile “İngiltere’deki Kıbrıslılar Ulusal Federasyonu” tarafından Avam Kamarası’nda düzenlenen “Değişen Dünyada Kıbrıs’ın Dış Politikası” isimli bir etkinliğe konuşmacı olarak katıldığını ve çeşitli temaslarda bulunduğunu yazdı.

Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kasulidis’in dün sabah “Chatham House” isimli düşünce kuruluşu müdürü Robin Niblett’le biraraya geldiğini, görüşmede AB-Doğu Akdeniz konularından sorumlu araştırma gurubunun da hazır bulunduğu belirtildi.

Habere göre görüşmede, Rusya’nın Ukrayna işgali sebebiyle Avrupa’da meydana gelen yeni ortam ve bu işgalin sonuçları ele alınırken Kasulidis ise Güney Kıbrıs’ın bu konuya yönelik tezlerini dile getirdi.

Gazete, Kasulidis’in dün ayrıca, İngiltere Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Chris Bryant’la dış politika ve Kıbrıs sorununu da içeren bir dizi konunun ele alındığı bir görüşme de gerçekleştirdiğini vurguladı.

Paylaş