Bayram boyunca Metehan Kara Giriş Kapısı’nda toplam 63 bin 971 muhaceret işlemi yapıldı

0
Polis Genel Müdürlüğü
reklam alani

Polis Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı boyunca Metehan Kara Giriş Kapısı’nda toplam 63 bin 971 kişiye muhaceret işlemi yapıldığını duyurdu.

Polis Genel Müdürlüğü (PGM) bayram süresince Metehan Kara Giriş Kapısı’nda oluşan yoğunluğun, KKTC Polis Genel Müdürlüğünden kaynaklı olmadığını açıkladı.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada, Metehan Kara Giriş Kapısı’nda Kurban Bayramı tatili süresince oluşacak araç yoğunluğunu azaltmak ve araçları ile karşılıklı geçiş yapacak vatandaşların işlemlerini hızlandırmak amacıyla, Polis Genel Müdürlüğü tarafından alınan önlemlerin artırıldığı aktarıldı.

Açıklamada, bayram tatili boyunca Metehan Kara Girşi Kapısı’nda uzun kuyruklar oluştuğu ve yeterli muhaceret görevlisi bulunmadığı yönünde basında yer alan haberlere işaret edilerek, “Metehan Kara Giriş Kapısı’ndaki KKTC geçiş noktasında bulunan tüm kabinlerde, 24 saat kesintisiz fazladan personel görevlendirilmiştir” denildi.

Metehan Kara Giriş kapısında artırılan önlemler ve görevlendirilen fazla personel ile hem kuzeyden güneye, hem de güneyden kuzeye geçecek olan araçlar için gerektiğinde mevcut olan üç şeritten muhaceret işlemleri yapıldığı ifade edilen açıklamada, “KKTC Polis Genel Müdürlüğü tarafından alınan tüm önlemlere rağmen, Metehan Kara Giriş Kapısının Güney Kıbrıs’ta bulunan geçiş noktalarındaki kontrolün tek şeride düşürülmesi nedeniyle, uzun araç kuyruklarının oluşmasına ve vatandaşlarımızın uzun süre beklemesine sebep olmuştur” denildi.

TOPLAM 63 BİN 971 KİŞİYE MUHACERET İŞLEMİ YAPILDI

Açıklamada, bayramın 1. günü görevli 8 personel ile 16 bin 242 giriş-çıkış; bayramın 2. günü görevli 10 personel ile 16 bin 772 giriş-çıkış; bayramın 3. günü görevli 11 personel ile 15 bin 644 giriş-çıkış; bayramın 4. günü görevli 10 personel ile 15 bin 313 giriş-çıkış olmak üzere toplamda 63 bin 971 kişiye muhaceret işlemi yapıldığı belirtildi.

Paylaş