Oğuz Köse: Benim devletim bu kadar mı zengin?

6
İskele Sağlık Merkezi
reklam alani

Hemşire Oğuz Köse, hiçbir sağlık güvencesi olmayan kişilerin sağlık hizmetlerinden ‘ücretsiz’ faydalandığına işaret ederek, tepki gösterdi. Köse, “Benim devletim bu kadar mı zengin?” diye sordu.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşire Oğuz Köse, İskele Sağlık Merkezi’nde nöbette olduğu esnada yaşadığı olayları sosyal medya üzerinden paylaştı.

Köse, ‘Benim devletim bu kadar mı zengin?’ başlığını kullanarak, anlattığı olaylarda, sigortasız kişilerin sağlık hizmetlerinden ‘ücretsiz’ faydalandığını, asgari ücretli ve dar gelirli kesimin ise ‘ücretli’ bir şekilde faydalanabildiğini aktardı.

Üç hastadan bahseden Köse, hastaların KKTC vatandaşı olmamasına rağmen sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalandıklarını ve buna ‘güldüklerini’ kaydetti.

“BİZİM DEVLETİMİZ BU KADAR MI ZENGİN?”

Bu olaylara tepki gösteren Köse, “Ama benim vatandaş memurum, işçim ve dar gelirli asgari ücretlim çatır çatır pirim yatırıyor ona rağmen ilaç alırken belirli yüzdelikler ödüyor. Tek bir sosyal güvencesi olmayan kişiler devletin ilacını, bakımını ve hatta acil olmayan hastalar ambulansını tek kuruş ödemeden devletin acil vakalara görevlendirdiği araçları taşıma aracı olarak kullanıyor. Babasının malı olsa eminim belli bir ücret öder veya katkı koyar. Yazık yahu yazık… Soruyorum bizim devletimiz bu kadar mı zengin? Madem bu kadar zenginiz neden hükümet edenler ‘para yok’ diye ağlıyor…” ifadelerini kullandı.

Paylaş