CTP, akaryakıt ihalesi konusunda ilettikleri sorulara yanıt alamadıkları gerekçesiyle Başbakanlık önünde

6
CTP, akaryakıt ihalesi konusunda ilettikleri sorulara yanıt alamadıkları gerekçesiyle Başbakanlık önünde
reklam alani

Erhürman, Kıb-Tek akaryakıt ihalesiyle ilgili dün ilettiği sorulara yanıt verilmediği gerekesiyle bugün Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı; ardından Başbakan Üstel’le görüşme talebiyle Başbakanlık binasına girdi.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP’li milletvekilleri ve partililer, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) akaryakıt ihalesi konusunda dün ilettikleri sorulara yanıt alamadıkları gerekçesiyle Başbakanlık önünde bugün basın açıklaması yaptı.

BAŞBAKANLIK ÖNÜNE ÇADIRI KURULDU

Erhürman yaptığı açıklamada, “Bizim şu anda yapmaya çalıştığımız sadece bir bilgi alma hakkı değil bu bilgiyi alıp bunun üzerine hukuk yollarına başvurumuzu bunların bedelini ödetme süreçlerini başlatmamızın zeminidir” dedi.

“POPÜLİZMİN SÖZLÜK ANLAMINA BAKMALARI LAZIM”

Erhürman, Başbakan Üstel’in kendilerine yönelik “popülizm” eleştirisini de yanıtlayarak “Popülizmin sözlük anlamına bakmaları lazım” diye konuştu.

Tufan Erhürman ve milletvekilleri daha sonra Başbakanlığa girerek konu hakkında Başbakan Ünal Üstel’den bilgi almak için görüşme isteğini Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu’na iletti.

Erhürman ve milletvekilleri Başbakanlık’ta Başbakan Üstel’le görüşmeyi beklerken CTP‘liler de Başbakanlık önüne çadır kurdu.

Paylaş