İçişleri Bakanlığı: Güler, yüksek tansiyon nedeni ile beyin kanaması geçirdi

9
İçişleri Bakanlığına
reklam alani

İçişleri Bakanlığı, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde vefat eden hükümlü Şerife Karabıyık Güler’in vefatı hakkında kamuoyuna bilgilendirme mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajda, doktorların ön raporuna göre Güler’in beyin kanaması geçirdiği aktarıldı.

İçişleri Bakanlığı, Merkezi Cezaevi’nde vefat eden hükümlü Şerife Karabıyık Güler’in ölüm sebebinin herhangi bir darbe sonucu değil, yüksek tansiyon nedeni ile beyin kanaması geçirdiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı, Şerife Karabıyık Güler’in ölümünün akıllarda şüphe kalmaması için kamuoyuna yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“GÜLER’İN VEFATI HEPİMİZİ ÜZDÜ”

“Şerife Karabıyık Güler’in vefatının vuku bulmasından kısa süre sonra Merkezi Cezaevi idaresi iç soruşturması ve polisimiz tarafından da tahkikat başlatılmıştır. Merkezi Cezaevi İdaresi ve doktorların ön raporuna göre geçirdiği beyin kanaması sonucunda yaşamını yitiren Şerife Güler’in vefatı hepimizi derinden üzmüştür” ifadelerine yer verildi.

“GÜLER, BANYO YAPTIĞI ESNADA RAHATSIZLANARAK YERE DÜŞTÜ”

Merkezi Cezaevinde hükümlü olarak bulunan Şerife Karabıyık Güler’in 25 Haziran 2022 tarihinde saat 15.55’de banyo yaptığı esnada rahatsızlanarak yere düştüğünü belirten İçişleri Bakanlığı, revir görevlisinin yaşanan olay sonrasında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil servisini arayarak ambulans istendiğini belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın devamında şu şekilde:

“GÜLER, HERHANGİ BİR DARBE SONUCU DEĞİL, YÜKSEK TANSİYON NEDENİ İLE BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ”

“Tansiyon hastası olan Şerife Güler, yarım saat içerisinde temokrafisi de çekilerek, beyin kanaması teşhisi ile ivedi olarak ameliyata alınmıştır. Akşam saatlerinde başarılı bir ameliyat sonrası kendine gelen Şerife Güler, refakatçi kadın gardiyan ile konuşmuş, hatta mahkum arkadaşlarını da sormuştur.

İlerleyen saatlerde maalesef Şerife Güler, beyninde yeniden embole atması sonucunda fenalaşarak komaya girmiştir. Merkezi Cezaevi İdaremizin raporlarına da yansıyan ve doktorlardan alınan ön rapora göre; Merhume Şerife Güler, herhangi bir darbe sonucu değil, yüksek tansiyon nedeni ile beyin kanaması geçirmiştir. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini rica eder, bugün toprağa vereceğimiz merhume Şerife Güler’e Allah’tan rahmet diler, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.”

Paylaş