KTÖS: Deprem fizibilite raporu olan okul oranı yüzde 3

27
KTÖS Mali Sekteri Mustafa Baybora
reklam alani

KTÖS, deprem fizibilite raporu olan okul oranının yüzde 3 olduğuna vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Barış İlkokulu’na yıldırım düşmesi sonrası sosyal medyadan açıklama yaptı.

“TENEFÜS SAATLERİNDE OLMASI, OLASI BİR KAYBIN ÖNÜNE GEÇTİ”

Barış İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve bölge halkına büyük geçmiş olsun denilen açıklamada, olayın tenefüs saatlerinde olması olası bir kaybın önüne geçtiği kaydedildi. Okulda paratoner olduğuna işaret edilen açıklamada, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun konu ile ilgileneceği belirtildi.

“DEPREM FİZİBİLİTE RAPORU OLAN OKUL ORANI YÜZDE 3”

Elektrik ve elektronik sistemlerin harap olma ihtimali dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekli önlemleri alması gerektiğinin altını çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Serdarlı İlkokulu’na 2018 yılında yıldırım düşmüştü. Aynı yıl 11 okulumuz sel felaketinden dolayı zarar görmüştü, deprem fizibilite raporu olan okul oranı %3.

Okulların sel, yıldırım, deprem ve yangın gibi felaketlere karşı dayanıklı hale getirilmesi için AB okul güvenliği mevzuatına uygun raporlanmasını ve gerekli yatırımların yapılmasını, şiddetli yağışların bir sel felaketine dönüşebileceği noktasında düşünüp, salgın hastalıklar ve su kaynakları ile ilgili önleyici önlem alınmasını birçok platformda belirttik. Sözümüzü söylemeye devam edeceğiz.

Paylaş