CTP’li Erkut Şahali: “KIB-TEK’teki ziyandan birinci derece sorumlu Yönetim Kurulu’dur”

39
Erkut Şahali
reklam alani

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, KIB-TEK’te birinci derece sorumlu olan Yönetim Kurulu’nun aşağı yukarı yine görevde olduğunu kaydetti.

Elektrik zamları konusunda CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, elektrik kurumu KIB-TEK’te mevcut zararın birinci derece sorumlusunun Yönetim Kurulu olduğunu, az bir değişim görüntüsü ile bu yönetimin devam ettiğini, zarar ve ziyandan onları himaye eden bakanın da en az onlar kadar mesul olduğunu ifade etti.

Erkut Şahali, “Bu kararları verenlerde belli. Bir kısmı da görev başında” dedi.

tv2020’de konuşan CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali konu hakkında şöyle konuştu;

“Çok daha karmaşık şeylerin araştırılması gerek, kurumda… Sayıştay’ın tespitleri vardır KIB-TEK’te.. Bilindiği gibi KIB-TEK’te Fiyat ayarlaması yapılmadı kurum zarar etti zarar ettiği için periyodik bakımını yapamadı jeneratörler çalışmadı ve ne olduğu bilinmeyen, uygun koşullarda da taşınmayan yakıt ilave zararlar verdi. Bu kararları verenlerde belli. Bir kısmı da görev başında… Yönetim Kurulu birinci derece sorumlu. Küçük değişikliklerle görev başındadırlar. Yönetim Kurulu, devlet yönetiminde kusur hakkı yoktur. Bilmiyordum, anlamıyordum deme şansı yoktur. Bürokratik görevler, reddedilme ihtimali olan görevlerdir. Kimse sizi döve döve müsteşar da yapmaz. Gününü geçirsin diyeceğiniz kişilerle yönetebileceğiniz bir kurum değil elektrik kurumu… Oraya çakmak Hasan, kibrit Hüseyin’i oturtamazsınız. KIB-TEK Yönetim kurulu birinci derecede sorumludur zararlar ilgili… Onları himaye eden bakan da en az onlar kadar sorumludur…”

Paylaş