Aktunç: “Bu yıl turizmde pandemi öncesindeki rakamlara ulaşmayı planlıyoruz”

16
Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç
reklam alani

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Rus turistlerin KKTC turizminde büyük bir etkiye sahip olmadığını, pandemi öncesindeki rakamlar incelendiğinde, Rus turist oranının yüzde 4 ila 5 arasında seyrettiğini ifade ederek, “Bizim en büyük pazarımız Avrupa ve Türkiye” dedi.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu “Sabah Postası” programına konuk olarak, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın KKTC turizmine olası etkilerini değerlendirdi.

Rus turistlerin KKTC turizminde büyük bir etkiye sahip olmadığını, pandemi öncesindeki rakamlar incelendiğinde, Rus turist oranının yüzde 4 ila 5 arasında seyrettiğini, deniz ve kara kapılarından giriş oranlarının ise yüzde 3 civarı olduğunu ifade eden Aktunç, “Bu rakam, otellerdeki konaklamaları incelediğimizde çok daha düşük” dedi.

KKTC’ye gelen Rusların genellikle İskele bölgesinde ev aldığını ya da kiraladığını belirten Aktunç, “Ev satın alan ya da kiralayan Rusların ülkemize gelmesi noktasında, özellikle hava sahalarının kapatılmasıyla alakalı bir sorun yaşanır mı, bu sıkıntılı bir durum. Umarım bir ateşkes olur ve bu sorunlar çözülür” şeklinde konuştu.

Rus pazarının ülkede düşük rakamlarda seyrettiğini yineleyen Aktunç, “Bizim en büyük pazarımız Avrupa ve Türkiye” dedi.

Kış operasyonlarının ikinci etabının bugün başlayacağını belirten Aktunç, “Almanya, İngiltere ve Fransa’dan yüklü miktarda turist geliyor. Seferler bugün başlayacak ve Mayıs ayına kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kış turizmi kapsamında gelecek olan turistlerin sabah otelden çıktığını ve akşama kadar tarihi mekanları, esnafı gezeceklerini, alışveriş yapacaklarını, böylece ülkenin döviz kazanacağını vurgulayan Aktunç, “2022 ile ilgili yaptığımız tüm planlamalar kapsamında pandemi öncesindeki rakamları yakalayabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Paylaş