Devrim Barçın: Kişmir’e açılan dava, ifade ve basın özgürlüğüne sürülen kara bir leke

24
Devrim Barçın: Kişmir’e açılan dava, ifade ve basın özgürlüğüne sürülen kara bir leke
reklam alani

CTP Milletvekili Devrim Barçın, Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir’e 10 yıla varan hapislik istemiyle açılan davanın ülkedeki demokrasi, ifade ve basın özgürlüğüne sürülmüş bir kara leke olduğuna vurgu yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden açıklamalar yaptı.

“SİSTEMATİK BİR SALDIRI VAR”

Son dönemde insan hakları, barış, federasyon ve demokrasi için mücadele eden insanlar için sistematik bir saldırı olduğunu, bazı isimlerin Türkiye’ye alınmadığını söyledi.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun hiçbir açıklama yapmadığını, halk ve mağduriyet yaşayan kişilere hiçbir bilgi verilmediğinin altını çizen Barçın, Türkiye’deki hükümetin yaptığı bu uygulamanının faşizm olduğunu söyledi; yaşananların kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

“OKAN DAĞLI HANGİ GEREKÇEYLE TÜRKİYE’YE ALINMADI?”

Son olarak Türkiye’ye alınmayan CTP’nin eski milletvekili Okan Dağlı’nın hangi gerekçeyle Türkiye’ye alınmadığını soran Barçın, “Sayın Okan Dağlı, bu ülkede barış istedi, federasyon istedi ve Maraş’ın gerçek sahiplerine iadesini istedi diye mi Türkiye için tehdit oluşturmaktadır? Bu görüşleri savunan herkes Türkiye için tehdit oluşturuyorsa yandı gülüm keten helva.” dedi.

Yılmadan ve yıkılmadan bu ülkede federasyon, barış ve Maraş’ın gerçek sahiplerine iade demeye devam edeceklerini kaydeden Barçın, konuyla ilgli Türkiye Büyükelçiliği’nin ilgili makama çağrılması gerektiğini belirtti.

“KARA LEKE”

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir’e 10 yıla varan hapislik istemiyle açılan davanın ülkedeki demokrasi, ifade ve basın özgürlüğüne sürülmüş bir kara leke olduğuna vurgu yapan Barçın, umutların asla kuşatılmaması gerektiğini belirtti.

“DEMOKRASİYE, BARIŞA VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Barçın, “Bu ülkede demokrasi, barış ve federasyon yanlısı on binlerce insan vardır. Bizler gerek ülke insanımızın görüşlerini ifade ettiği için Türkiye’ye alınmama kararlarına gerekse düşüncelerini ifade ettiği için hapislik yargılanma yönündeki bu faşist uygulamalara halkımızla birlikte direnecek, insanımıza, demokrasiye, barışa ve ifade özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacağız.” Dedi.

Paylaş