Serhan Aktunç: Rus pazarının etkilerini minimuma indirgemek için çalışmalar yapılıyor

23
Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç
reklam alani

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Rus pazarının etkilerini minimuma indirgemek için çalışmalar yapılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Ukrayna-Rusya savaşının turizm üzerindeki etkisiyle ilgili Kıbrıs Postası’na açıklama yaptı.

“YÜZDE 5’LİK BİR PAZAR VAR”
Pandemi öncesindeki 3 yılı hatırlatan Aktunç, Kıbrıs’ın kuzeyine yüzde 5’lik bir Rusya pazarı olduğunu söyledi. Bir güvenlik sorunu olduğunu ve turizmin de bundan etkileneceğini belirten Aktunç, Kıbrıs’ın Avrupa’da yaşanan olaylara rağmen en güvenli adaların başında geldiğini söyledi. Aktunç, yüzde 5’lik bir etkinin turizmde yaşanacağı, esas etkilenmenin ise İskele bölgesinde emlak sahibi Rus vatandaşlardan olacağını belirtti.

“EN ÖNEMLİ DÜRTÜ GÜVENLİK”
Turizmin en önemli dürtüsünün ‘güvenlik’ olduğuna vurgu yapan Müsteşar Aktunç, 15-17 Mart tarihlerinde Moskova’da fuar düzenleneceğini savaş nedeniyle katılım konusunda belirsizlik yaşandığını kaydetti. Aktunç, “Rusya, bizim için bir hedefti. Gelişmeler sonrası etkilenmememiz mümkün değil.” dedi. Aktunç, Rus pazarının etkilerini minimuma indirgemek için gerekli çalışmalara yapılmaya başlandığını da sözlerine ekledi.

Paylaş