Ayşegül Baybars: Hükümet programında komik ve enteresan meseleler var

14
Ayşegül Baybars
reklam alani

HP Milletvekili Ayşegül Baybars, hükümet programında komik ve enteresan meseleler olduğunu söyledi.

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Ayşegül Baybars, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, düzensizlik içerisinde hükümet edenlerin kişisel ve zümresel menfaatler çıkarlarla kabineler kurup, kabineler bozduğunun altını çizdi.

“ERKEK EGEMENLİĞİNDE KABİNELER BOZULUP, KABİNELER KURULUYOR”

Kurulan ve bozulan kabinelerin erkek egemenliğinde yapıldığına işaret eden Baybars, kurulan hükümetin programının 29 sayfa olduğunu; fakat içerisinde vizyon olmadığını belirtti. Takvimlendirilmeyen, ucu açık ne zaman yapılacağı belli olmayan meselelerin hükümet programında yer aldığını söyleyen Baybars, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun tarlasını ekemeyen çiftçilerle, hayvanını besleyemeyen hayvancıyla, üretemeyen sanayicilerle, kendini bu ülkeye yabancı hisseden gençlerle, mülakatlarda geleceği çalınan, devletine güveni kaybolan göç etmek zorunda kalan gençlerle, özel sektörün üvey evlat muamelesi görülmekten yorulan insanlarla, asgari ücretle geçinmek zorunda kalarak, ne yapacağını bilemeyen vatandaşlarla, kara para, mafya, uyuşturucu üçgeniyle korku içinde olan insanlarla, bu ülkede düşüncelerini özgürce ifade etmekten korkan insanlarla, kamu hizmetlerine erişimde zorlanan, neredeyse torpilsiz hiçbir işin dönmediği, kurumsal hafızanın kalmadığı, ülkede iş yapabilirliğin, rekabet edilebilirliğin insanlarla, engelli olduğu için toplumun dışına itilmiş insanlarla veya toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde bir sürü dezavantajlı gruplarla, kadına şiddete uğrayan insanlarla ilgili ne yapacağını anlatması gerektiğini söyledi.

“ENTERESAN VE KOMİK MESELELER VAR”

Hükümet programının bir bürokrat edasıyla yazıldığını belirten Baybars, ülkede bu kadar sıkıntının yol açtığı sorunların nasıl çözüleceğini anlatmak yerine çok enteresan ve komik meseleler olduğunu söyledi.

“PLANSIZ VE ÖNGÖRÜSÜZ BİR YAŞAM SÜRÜLÜYOR”

Nüfus politikası oluşturulmadan plansız ve öngörüsüz bir yaşam sürüldüğünü kaydeden Baybars, demokrafik yapının sürekli değiştiğini belirtti. Baybars, “Kendi kültürümüzü, değerlerimizi, korumak için sıkıntılar yaşadığımız bir ülkede yaşamak istemiyoruz.” dedi.

Paylaş