Abdullah Korkmazhan’dan mahkemeler önünde yapılacak eylemeye katılım çağrısı

17
Abdullah Korkmazhan
reklam alani

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada son dönemde muhalif güçlere yönelik tırmandırılan baskı ve sindirme politikalarını değerlendirdi ve 28 Şubat Pazartesi Lefkoşa mahkemeler önünde gerçekleştirilecek eyleme katılım çağrısında bulundu.

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yazılı açıklama yaparak son dönemde muhalif güçlere yönelik tırmandırılan baskı ve sindirme politikalarını değerlendirdi.

Korkmazhan açıklamasında, “Halkımızı 27 Şubat Pazartesi saat 09.00’da, Lefkoşa Mahkemeler önünde toplanmaya ve ortak eyleme çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Türkiye’deki saray rejimi, Türkiye’de olduğu gibi Kıbrıs’ın kuzeyinde de muhalif ve ilerici güçlere yönelik baskıyı ve sindirme politikasını her geçen gün daha da yoğunlaştırmaktadır.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü tamamen ortadan kaldırmak istemektedirler. Çünkü özgür düşünceden ve düşüncenin özgürce ifade edilmesinden korkmaktalar, karanlık rejimleri için en büyük tehdidin özgür düşünce ve ifade olduğunu bilmektedirler.

Düşünce ve ifade özgürlüğüne, sömürgeci politikalarına karşı mücadele veren gazetecilere, ilericilere, aydınlara yönelik uzun bir süredir yürütülen baskı ve sindirme politikası planlı ve programlı bir politikadır. Son dönemde Dr. Okan Dağlı ve Gazeteci Ali Kişmir’in şahıslarında gündeme gelen baskı, tutuklama ve dava süreçleri bu planlı baskı ve sindirme politikasının bir parçasıdır.

Türkiye’deki Saray rejiminin ve buradaki işbirlikçilerinin istediği susmamız, sömürge olmayı ve çözümsüzlüğü benimsememiz ve onlara biat etmemizdir. Bir çok kez vurguladığımız gibi Korkmuyoruz, susmayacağız. Asla biat etmeyeceğiz!

Faşist baskı ve tutuklamaları, düşünce ve ifade özgürlüğünü, özgürlüklerimizi boğma çabaları karşısında geri adım atmayacağız.

Ülkemizin kuzeyinde irademizi gasp ederek oluşturulmuş sömürge rejimini ve atanmış kayyum Tatar’ı tanımıyoruz. Kıbrıslı Türklerin iradesini temsil etmeyen bu rejim karşısında kararlı mücadelemize devam edeceğiz.

Ekonomik krizin faturasını işçilere ve halka ödetme çabalarını, daha da yoksullaştırılmayı, dayatma ekonomik paket ve kültürel asimilasyon çabalarını, ülkemizden göç ettirilmeyi reddediyoruz.

Kendi kendimizi yöneteceğimiz, çağdaş, demokratik, adil, eşitlikçi, özgürlükçü bir ülke, Kıbrıs sorununda erken federal çözüm ve barış için mücadeleyi büyüteceğiz.

Bu bağlamda, emek, demokrasi ve barıştan yana tüm siyasi parti, sendika ve örgütleri, tüm demokrat ve yurtseverleri, halkımızı 27 Şubat Pazartesi saat 09.00’da, Lefkoşa Mahkemeler önünde toplanmaya ve ortak eyleme çağırıyoruz.”

Paylaş