GİAD Genel Sekreteri Volkan Tunalı: “TL’ye geçiş 2 yıl önce ifade edildi, Kapatamadığımız fark her gün artıyor”

15
GİAD Genel Sekreteri Volkan Tunalı
reklam alani

GİAD Genel Sekreteri Volkan Tunalı, “KDV’ler, fonlar var. Bunları aşağı çekmedikçe maliyetler bu anlamada müspet etkilenmedikçe nasıl olacak? Değişkenlerimiz çok” dedi…

Türkiye ile KKTC arasındaki ticaretin Türk lirasıyla yapılması konusunun tam iki senedir konuşulduğunu hatırlatan Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Genel Sekreteri Volkan Tunalı, ancak gümrüklerde “kapatılamayan farkın” her geçen gün artmaya devam ettiğine dikkati çekti.

Volkan Tunalı, “KDV’ler, fonlar var. Bunları aşağı çekmedikçe maliyetler bu anlamada müspet etkilenmedikçe nasıl olacak? Değişkenlerimiz çok” dedi.

GİAD Genel Sekreteri Volkan Tunalı “Türkiye’den TL’ye geçiş 2 yıl önce ifade edildi. Bu ürünler KKTC’ye döviz girdisi ile devam ediyor. Kapatamadığımız fark her gün artıyor. KDV’ler, fonlar var. Bunları aşağı çekmedikçe maliyetler bu anlamada müspet etkilenmedikçe nasıl olacak? Değişkenlerimiz çok. Elektrikte zamlar sonrası mesela bizi ne bekliyor. Türkiye’de olduğu gibi ay sonu bir şok mu yaşayacağız. Bunları da bilmiyoruz. Fiyatlar ile alakalı Mart ayında biz ne bekliyor özetle elektrik konusunda? Evet KIB-TEK diyoruz ama orada işi bilen yönetim liyakat.. Bunlar konuşuluyor mu? Alım gücü ortada…” dedi.

“BU PAKETİN NE OLDUĞUNU ANLAYIP DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Tv2020’de konuşan Genel Sekreter sürdürülebilir bir yapının önemine işaretle konu hakkında sözlerine şöyle devam etti;

“Hükümetin reform paketinin detaylarını bilmiyoruz. Bunu anladığımız zaman değerlendireceğiz. Girdilere teşvik, kredilere ulaşmada engellerin kaldırılması, gümrük tarifelerinin oranlarının aşağı çekilmesi, fon uygulamaları, istihdamı destek gibi onlarca başlık var… Bunlara bakacağız. Sürdürülebilir bir yapı içinde bunları anlamak gerekir. İş siyasete geliyor yine ve bu bizi oldukça zorlamaya başladı.”

Paylaş