Çamur ve dışkı içinde yaşayan inekler yeni yerlerine taşınacak

33
Çamur ve dışkı içinde
reklam alani

Hamitköy’de, bir inek mandırasında çamur ve dışkı içinde yaşayan ineklerle ilgili Veteriner Dairesi ve Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) harekete geçti, mandıra sahibine Hayvan Sağlığı ve Refahı Yasası’na uygun yeni yerine taşınması için süre verildi.

Hamitköy’de, bir inek mandırasında çamur ve dışkı içinde yaşayan ineklerle ilgili görüntülerin sosyal medyada büyük tepki toplaması üzerine KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Veteriner Dairesi ve Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) harekete geçti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 20 Şubat 2022 tarihinde sosyal medyada yer alan Hamitköy’deki bir inek mandırasının durumu ile ilgili haber üzerine Veteriner Dairesi ve Süt Endüstrisi Kurumu’nun (SÜTEK) harekete geçtiğini, Hayvan Sağlığı ve Refahı Yasası kapsamında gerekli çalışmayı başlattığını açıkladı.

Açıklamada, mandıra sahibine uyarılarda bulunularak, gerekli düzenlemelerin yapılmaması haline cezai işlemin uygulanacağı bildirildi.

Bu sabah mandıraya giden Veteriner Dairesi ve SÜTEK ekiplerinin, mandıranın en kısa sürede Hayvan Sağlığı ve Refahı Yasası’na uygun yeni yerine taşınması için mandıra sahibine süre verdiği ifade edildi.

Bu süre içerisinde söz konusu mandırada ekipler tarafından sürekli denetim yapılacağı, Hayvan Sağlığı ve Refahı Yasası kapsamında gerekli düzenlemelerin yerine getirilmemesi halinde, mandıra sahibine ilgili cezai müeyyide uygulanacağı açıklandı.

Paylaş