Başkasına ait kripto paraları kendi hesabına geçiren zanlı 3 gün tutuklu kalacak

104
kriptıo Ercan Fikret Sezginer
reklam alani

Başkasına ait kripto paraları kendi hesabına geçiren zanlı Ercan Fikret Sezginer, soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalacak.

Girne’de meydana gelen olayda, “Sahtekarlıkla para temini”, “Suç gelirlenin aklanması ve Bilişim Yasası’na aykırı hareket”suçlarından tutuklanan Ercan Fikret Sezginer, bugün mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Bilger Koral, zanlının 2021 yılı Eylül-Ekim ayları arasında, Girne’de, sahte davranışla dolandırmak kastıyla G.Y.’ye ait ‘Binance’ isimli platformda bulunan kripto para cüzdanına rızası ve bilgisi dışında girerek, toplam 350 bin ABD doları değerindeki 101,1 Ethereum cinsi kripto parayı hukuka aykırı olarak başka hesaplara aktarıp, bilişim yasasına aykırı hareket edip, ilk tespitlere göre 0,4989542 Ethereum’u kendisine ait hesaba, 5,85 ve 33 Ethereum’u ise iki ayrı şahsın hesaplarına aktarılmasını sağlayıp daha sonra o hesaplardan da başka şahısların hesaplarına aktarılmasını sağladığını kaydetti.

Koral, zanlının 5,85 Ethereum’u hesap içerisinde 20,191 dolara çevirdiğini, 33 Ethereum’u ise Girne’de faaliyet gösteren kripto para alım satım yerine gönderilmesini sağlayıp 101 bin 791 Doları nakit olarak aldığını belirtti.

Zanlının 16 Şubat’ta tutuklandığını, kendisine ait evde ve emlak dükkanında yapılan aramada bir adet Macbook, bir adet cep telefonu, iki bilgisayar ve içerisinde G.Y. isimli şahsa ait iPad şifresi bulunan bir adet USB bulunarak emare alındığını aktaran Koral, zanlının ifadesinde G.Y. isimli şahsın şifreyi kendisine verdiğini öne sürdüğünü dile getirdi.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten Koral, 121 bin 374 Dolar karşılığı olan 39,3480542 Ethereum’un gönderildiği hesapların tespit edildiğini ancak 190 bin 475 Dolar değerinde olan 61,7510458 Ethereum’un gönderildiği hesapların henüz tespit edilemediğini ifade etti.

Polis, iki yerin arandığını, 8 kişiden ifade alındığını belirterek, zanlının serbest kalması halinde ifadesi alınacak tanıklara etki edebileceğini söyledi ve 3 gün süre istedi.

Mahkeme talebi kabul etti.

Paylaş