Narkotik polisinin “Kapkaç Operasyonu” zanlısı Ergüç mahkemeye çıkarıldı

37
kktc narkotik
reklam alani

Narkotik ekiplerinin Akyar Sınır Kapısı’nda aracında ve akabinde evinde yaptığı aramada tasarrufunda toplam 325 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde tespit edilerek tutuklanan zanlı Ersin Ergüç mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından 19 Ocak 2022 tarihinde Akyar Sınır Kapısı’nda “Kapkaç Operasyonu” olarak isimlendirilen operasyonda Güney’den KKTC’ ye giriş yaptığı sırada kullanımındaki aracında ve daha sonra ikametgahında yapılan aramada toplam 325 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi bulunan Ersin Ergüç suçüstü tutuklandı.

Zanlı, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

UYUŞTURUCULARI GÜNEY’DEN VE MAĞUSADAN ALDIĞINI İTİRAF ETTİ

Soruşturmayı yürüten polis memuru Cüneyt Arkın mahkemede verdiği şahadetinde, 19 Ocak 2022 tarihinde saat 15.30 raddelerinde Güney Kıbrıs’a giden zanlının geri dönüşte uyuşturucu madde getireceğine dair bilgi alındığını açıkladı. Saat 16.00 raddelerinde kullanımındaki araç ile Güney’den Akyar Sınır Kapısı’ndan KKTC’ ye giriş yapan zanlının alıkonulduğunu belirten Arkın, zanlının aracında yapılan aramada, şoför koltuğu alt kısmında çorap içerisinde 4 adet streç naylona sarılı 250 gr sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve direksiyon altındaki ara bölgede 2 adet ayrı naylon parçasına sarılı 25 gr sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunarak emare alındığını açıkladı.

Suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını söylen Arkın, ayni gün zanlının Tuzla’da kaldığı ikametgahında yapılan aramada yatak odasında komodin üst çekmecesi içerisinde şeffaf naylon poşete sarılı 50 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazinin bulunarak emare alındığını açıkladı.

Zanlının poliste gönüllü bir ifade verdiğini söyleyen Arkın, yapılan soruşturma ve temin edilen gönüllü ifadesinde, aracında bulunan maddeleri 19 Ocak 2022 tarihinde Larnaka’dan, sadece ismini bildiği bir şahıstan 400 Euro karşılığı satın aldığını, ikametgahında bulunan uyuşturucu maddeleri ise 16 Ocak 2022 tarihinde Gazimağusa’ da 100 Euro karşılığında ayni şahıstan satın aldığını itiraf ettiğini açıkladı.

Soruşturmanın yeni başladığını ve aranan bir şahıs olduğunu belirten Arkın, zanlının soruşturma amaçlı 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının soruşturma amaçlı 1 gün tutukluluğuna emir verdi, zanlı bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak.

Paylaş