HP Milletvekili adayı Avcıoğlu: Teknecik Elektrik Santrali’nin yarısı devre dışı

8
HP Milletvekili adayı Avcıoğlu
reklam alani

Halkın Partisi (HP) Girne Milletvekili adayı Yusuf Avcıoğlu, Teknecik ve Kalecik Elektrik Santralleri’nin arızalarını açıklayarak arızalar nedeni ile santralin yaklaşık yarısının devre dışı durumda olduğunu söyledi.

HP Girne Milletvekili adayı Yusuf Avcıoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Teknecik ve Kalecik Elektrik Santrali’nde bulunan arızaları açıkladı.

Avcıoğlu, Teknecik Elektrik Santralı iki numaralı buhar türbini kazanında bu sabah itibari ile patlak oluştuğunu, ünitenin durdurulmasının söz konusu olduğunu belirterek hali hazırda dizel ünitelerden ikisinin bakımda, birinin ise krank milinin kırık olduğunu, santralin yaklaşık olarak yarısının devre dışı durumda olduğunu kaydetti.

Kalecik Elektrik Santrali’nde ise 6 dizel ünitenin çalışır durumda, yedek tutulan 2 dizel ünitenin ise arızalı olduğu belirten Avcıoğlu, “üretim yetersizliği ve soğuk hava ile birlikte elektrik kesintileri artarak devam ediyor. 2022’de olmayan hükümet ve kötü yönetim sebebiyle ülkede tam anlamıyla bir rezalet yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Avcıoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Teknecik Elektrik Santralı iki numaralı buhar türbini kazanında bu sabah itibariyle patlak oluştu, ünitenin durdurulması söz konusu.

Hali hazırda dizel ünitelerden ikisi bakımda, birinde ise krank mili kırık.

Teknecik’te toplamda 1 buhar (60 MW) + 3 dizel (51 MW) olmak üzere santralin yaklaşık olarak yarısı devre dışı durumda.

Kalecik Elektrik Santrali’nde ise 6 dizel çalışır durumda, yedek tutulan 2 dizel ünitenin ise arızalı olduğu belirtiliyor.

Üretim yetersizliği ve soğuk hava ile birlikte elektrik kesintileri artarak devam ediyor.

2022’de olmayan hükümet ve kötü yönetim sebebiyle ülkede tam anlamıyla bir rezalet yaşanıyor.

Pazar günü sandığa giderken bu rezaleti yaşatanları unutma Kıbrıs Türk halkı.”

Paylaş