Salih Sarpten: “Bu ülkeyi yöneten zihniyet değişmeli”

15
Salih Sarpten
reklam alani

CTP milletvekili adayı Salih Sarpten, ülkeyi yöneten zihniyetin değişmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili adayı Salih Sarpten, ‘Naci Adnan Bayramoğlu ile Samimi Sorular Samimi Cevaplar’ isimli programa katılarak, açıklamalarda bulundu.

“ÜLKEYİ YÖNETEN ZİHNİYET DEĞİŞMELİ”

Kıbrıs Türk halkının uçurumun eşiğinde olduğunu söyleyen Sarpten, “Bu ülkeyi yöneten zihniyet değişmeli. Ya uçurumdan aşağıya yuvarlanıp gideceğiz, ya da gerçekten gailesi bu toplum, bu halk, bu yaşadığımız sorunlar, çıkmazlar gailesi olan insanların bu ülkenin yönetiminde olması ve dokunması gerekir” dedi.

“VAROLUŞ MÜCADELESİ BÜTÜNLÜKLÜ OLMALI”

Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesinin bütünlüklü olması gerektiğini savunan bir anlayışın temsilcisi olduğunu kaydeden Sarpten, “Kıbrıs Türk toplumunun dünya toplumlarıyla eşit statüye taşıyacak her türlü uygulamada benim de katkımın olması için gayret edebileceğimi söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

İKTİDAR, EĞİTİMİ YÖNETMEDİ”

Eğitimle ilgili konuşan Sarpten, iktidarın eğitimi yönetmediğini ifade etti.  Özel okula ve kamu okuluna giden çocukların arasındaki makasın açıldığını belirten Sarpten, “Davranış, tutum, bilgi, birikim makası açıldı” dedi.

“EĞİTİM SİSTEMİNDE TOPYEKÛN DEĞİŞİM OLMALI”

Eğitimin toplumlararası sınıflar arası geçişler yaptırabilir olması gerektiğini anlatan Sarpten, sosyo-ekonomik düzeyi düşük, dezavantajlı grup ailelerin çocukların da eğitim sayesinde nitelikli, kaliteli ve iyi meslekler edinmesi gerektiğini söyledi. Sarpten, eğitim sisteminde topyekûn değişim olmasını belirtti.

Özel okulların vaka artışı nedeniyle çevrimiçi eğitime geçeceğini kaydeden Sarpten, “Özel okulların bakanlığı başka, kamu okullarının bakanlığı ise başka mı?” sorusunu sordu.

“DAHA UBP’Lİ EN UBP’Lİ OLMAK GEREKİYOR Kİ…”

Seçmenin kızgınlığına hak verdiğini söyleyen Sarpten, bugün ülkeyi yöneten anlayışın ahbap-çavuş, yakın-dost-akraba ilişkisi olduğunu anlattı. “UBP’li olmak da bazen yetmiyor. Daha UBP’li en UBP’li olmak gerekiyor ki… Hal böyle olunca vatandaş da ‘benim size güvenim yok, benimle ilgilenmiyorsunuz’ diyor. Gerçekten bu halkın sorunlarını gaile edinen kadroları, konusunda uzman insanların siyasette aktif olması siyasete güveni tekrar sağlayacak” dedi.

“CTP, BU ÜLKENİN GAİLESİNİ ÇEKİYOR”

CTP, bu ülkenin gailesini çeken partidir. Bu ülkede kendi ayaklarında duran demokrasiyi, ekonomiyi, sağlık, eğitim, ulaşım gibi alanlardaki uygulamaları yaratabilecek tek partidir. Bunu geçmişte yaptık. Şimdi de yaparız, yeni yaparız, yine yaparız” dedi.

Paylaş