Özge Tahiroğlu: “Özel okullar ile kamu okulları arasındaki fark açıldı”

68
Özge Tahiroğlu
reklam alani

CTP milletvekili adayı Özge Tahiroğlu, pandemi döneminde eğitimin iyi yönetilemediğini vurgulayarak, seyreltilmiş eğitimde ise müfredatın tamamlanamadığını kaydetti. Tahiroğlu ayrıca özel okullar ile kamu okulları arasındaki farkın açıldığının da altını çizdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili adayı Özge Tahiroğlu, Kıbrıs Postası’nda yayınlanan ‘Naci Adnan Bayramoğlu ile Samimi Sorular Samimi Cevaplar’ isimli programa katılarak, soruları yanıtladı.

“EĞİTİM, PANDEMİ DÖNEMİNDE İYİ YÖNETİLMEDİ”

Pandemi döneminde eğitim iyi yönetilemediğini vurgulayan Tahiroğlu, öğrencilerin okula gidemediğini, daha sonra ise seyreltilmiş eğitim nedeniyle müfredatların tamamlanamadığını söyledi. Eğitimin planlanmadığını kaydeden Tahiroğlu, okul planlarının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ‘pandemi döneminde eğitim’ için sendikalar ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile çalışmalar yapmasına rağmen süreci okul idarelerine bıraktığını dile getiren Tahiroğlu, dezenfektanların bir yetmediğini söyledi. Tahiroğlu, dezenfektan ve tuvalet kâğıtlarının kullanımı için öğrenci velilerinden toplanan paralar ile karşılandığını söyledi.

“ÖZEL OKULLAR İLE KAMU OKULLARI ARASINDAKİ FARK AÇILIYOR”

Özel okullar ile kamu okullarının arasındaki farkın gittikçe büyüdüğünü belirten Tahiroğlu, ekonomik sıkıntılarla birlikte kamu okullarına ilgilinin ise artacağını; fakat bununla ilgili plan yapılmadığını söyledi.

“KADEMELİ OLARAK TAM GÜN EĞİTİME GEÇİŞ PLANLANIYOR”

Partisinin eğitim politikasıyla ilgili de bilgi veren CTP milletvekili adayı Özge Tahiroğlu, kademeli olarak tam gün eğitime geçişi planladığını söyledi. Tahiroğlu, önlerine 3 yıl bir süre koyduklarını ifade etti. Tahiroğlu, mevcut öğretmenlerin bütün gün okulda kalmayacağını, yeni istihdamların ve sosyal aktivitelerin söz konusu olduğunu söyledi.

Uzaktan eğitim mekanizmasının kurulmasıyla ilgili de partisinin planı olduğunu ifade Tahiroğlu, çocukların pandemi döneminde psikolojik sorunlar da yaşadığını ve ilgili bakanlığın konuyla ilgili bir şey yapmadığını anlattı.

Özel eğitimle ilgili de konuşan Tahiroğlu, farklı gelişen ya da üstün yetenekli çocukları da örgün eğitimin içine almayı hedeflediklerini söyledi.  

“EĞİTİM, HAYAT BOYU SÜRÜYOR”

Topluma hizmet veren bireylerin yetiştirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Tahiroğlu, eğitimin hayat boyu sürdüğünü belirterek, mesleki eğitimin önemini anlattı.

Mesleki eğitimin artması durumunda istihdamın da artacağını söyleyen Tahiroğlu, Almanya’da herkesin üniversiteye gitmediğini söyleyerek örnekler verdi.

“ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK; İNSAN HAKLARI, BARIŞ EĞİTİMİ…”

Eğitimde çok kültürlülük üzerinde durduklarını da ifade eden Tahiroğlu, ifadelerine şu şekilde devam etti:

“Çok kültürlülük; insan hakları, barış eğitimi, ötekileştirmemek demek. Bizim ülkemizde şu an nüfusumuzda birçok yabancı bu ülkede yaşıyor. Okullarımızda Türkçe bilmeyen bir sürü çocuk var. Bizim yabacı öğrencilere yönelik Türkçe eğitimimiz yok. Bizim kültürlerarası etkileşimi artırmamız, onların bu ülkede kendilerine yer bulması için programlanmış Türkçe eğitimle yapmamız gerekiyor. Bu da programımızda yer alıyor”

“İNSANLAR BU DÜZENDEN BIKTI”

İnsanların bu düzenden bıktığını ve endişeli olduğunu kaydeden Tahiroğlu, partisinin her alandan hükümette iş yapmak isteyen adaylar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan Tahiroğlu, o dönem irade sıkıntısı yaşandığını belirtti;  iradenin seçimde tam olarak sandıklara yansımadığını düşünenlere çağrıda bulunarak, “İrade bizimdir, irade halkındır, sandıklara gitmemiz gerekiyor” dedi.

“TURİZM POLİTİKALARI, İKLİM VE ÇEVRE POLİTİKALARIYLA PLANLANMALI”

Turizm politikalarının iklim ve çevre politikalarıyla birlikte planlanması gerektiğine de değinen Tahiroğlu, “Yoksa yurdumuzu elimizden yavaş yavaş yok olur. Nefes alacak yerimiz kalmayacak artık” dedi.

Paylaş