Sucuoğlu, “Ülkenin erken seçim hükümetine ihtiyacı var” dedi; 6 Şubat’a işaret etti

9
Sucuoğlu tatar
reklam alani

Cumhurbaşkanı Tatar’dan hükümet kurma görevini alan UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, ülkenin erken seçim hükümetine ihtiyaç duyduğunu belirterek, 6 Şubat tarihine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümet kurma görevini Ulusal Birlik Partisi’nin yeni Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na verdi.

Görevi tevdi etmesinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, hükümet kurma görevini, UBP Kurultayını kazanana vereceğini daha önce söylediğini anımsatarak, “Sayın Doktor Faiz Sucuoğlu seçimi kazandı. Bu görevi size tevdi ediyorum, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

TATAR: “İNŞALLAH TECRÜBELERİNİZLE BU SÜRECİ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETECEKSİNİZ”

Sucuoğlu’nun geçmişte Bakanlık ve Milletvekilliği görevlerini yürüttüğünü anımsatan Tatar, “İnşallah tecrübelerinizle bu süreci en iyi şekilde yöneteceksiniz” dedi.

“Temennimiz yeni bir hükümetin kurulmasıdır” diyen Tatar, “Önümüzde bir bütçe ve ekonomik sıkıntılar vardır. Pandemiyi her ne kadar iyi yönetsek de devam ediyor. Bu kapsamda yapacağınız temaslar ve neticeleri önemlidir” şeklinde konuştu.

“ERKEN SEÇİM BİR ALTERNATİF”

Erken seçimin bir alternatif olduğunu söyleyen Tatar, “Bugüne kadar erken seçimle ilgili çeşitli tarihler konuşulmuş ve tümü de geride kalmıştır. UBP, parlamentodaki en büyük partidir. Bu nedenle sizin değerlendirmeleriniz çok önemlidir. İnşallah hayırlı, uğurlu olur” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE HÜKÜMETSİZ KALAMAZ, BAKANLAR GÖREVDE”

Başbakan Ersan Saner’in görevinden istifası sonrası kendisiyle görüştüğünü anımsatan Tatar, “Kendisine Anayasal yetkim dolayısıyla yeni bir Başbakan tayin edilene kadar göreve devam etmesini söylemiştim. UBP olarak bunu da değerlendirmek durumunda olacaksınız. Ülke hükümetsiz kalamaz, bakanlar görevde” şeklinde konuştu.

“EN ERKEN ZAMANDA NEYİN NE OLACAĞININ ORTAYA ÇIKMASI ÖNEMLİ”

Tatar, “En erken zamanda neyin ne olacağının ortaya çıkması, önümüzdeki sürecin nasıl yönetileceği, ülke istikrarı açısından önemlidir. Sizlere başarılar diliyor, tebrik ediyorum. UBP kendine yakışır bir kurultayı tamamlamış durumda. Hem sizi hem de bugün seçilecek yeni Parti Meclisi’ni tebrik ediyorum” dedi.

SUCUOĞLU: “KONUYU ENİNE BOYUNA TARTIŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Tatar’ın ardından konuşan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ise, dün sona eren kurultayın demokratik ve coşkulu bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, “Üyelerimiz Genel Başkanlık görevini birinci turdan bizlere uygun gördüler” şeklinde konuştu.

Bugün hızlı şekilde hükümet kurma görevini aldıklarını belirten Sucuoğu, “Bugün öğleden sonra bazı bakan ve milletvekili arkadaşlarla durum değerlendirmesi yapıp, konuyu enine boyuna tartışacağız” dedi.

“EN DOĞRU ADIMLARI ATIP SİZLERİ BİLGİLENDİRECEĞİZ”

Ülkenin pandemi nedeniyle ciddi bir ekonomik kriz içinde olduğunu, önemli olan önceliğin ülke insanının menfaati olduğunu ifade eden Sucuoğlu, “En doğru adımları atıp sizleri bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÜLKENİN BİR SEÇİM HÜKÜMETİNE İHTİYACI VAR”

Görüşmeden ayrıldıktan sonra ise basının sorularını yanıtlayan Sucuoğlu, ülkenin seçim hükümeti ya da 3 – 4 ay sürecek bir hükümete ihtiyaç duyduğunu belirtti, “Pandeminin etkisi devam ediyor. Önce ülke insanının çıkarları, sonra parti çıkarları” dedi.

“BAZI ALTERNATİF ÇÖZÜMLER VAR”

Çok hızlı bir şekilde, hükümet kurma çalışmaları kapsamında bazı Bakan ve Milletvekilleriyle bir durum değerlendirmesi yapacaklarını belirten Sucuoğlu, “Bazı alternatif çözümler var. Önce arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Şu anda seçim hükümeti anlamında 26 sayısına ulaşabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“26 ARALIK TARİHİ ZAMAN ANLAMINDA MÜMKÜN DEĞİL”

Erken seçim tarihi konusunda 26 Aralık tarihinin zaman anlamında mümkün olmadığını ifade eden Sucuoğlu, “Belki sonraki bir tarih olur ama bu, uzun bir süre olmaz. İlk olarak partilerle temas yapmamız gerekiyor” dedi.

“ÖNCE ÜLKE MENFAATİ, SONRA PARTİ DİYORUZ”

“Önce ülke menfaati, sonra parti diyoruz” ifadelerini kullanan Sucuoğlu, “Eminim aynı durum diğer arkadaşlarımız için de geçerlidir. Ortak bir noktada görüş birliğine varacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“BELKİ SEÇİM TARİHİ BELİRLEYEREK VE BUNA GERÇEKTEN UYARAK SEÇİM HÜKÜMETİ KURULABİLİR”

Sucuoğlu, “Belki seçim tarihi belirleyerek ve buna gerçekten uyarak seçim hükümeti kurulabilir” diyerek, erken seçim için “6 Şubat” tarihini telaffuz etti.

ERDOĞAN’IN TEBRİK TELEFONU

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşam gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin soru üzerine konuşan Sucuoğlu, şöyle devam etti:

“Dün akşam coşkulu ve yoğun bir kurultay gerçekleşti. Bu nedenle ilk etapta ulaşma noktasında sıkıntı yaşandı. Daha sonra gece saat 00.00 sıralarında Sayın Cumhurbaşkanı Erin Tatar ile birlikteydik. Önce biz kendisine ulaştık, daha sonra da kendisi bizi telefonla aradı. Hayırlı olmaısnı diledi ve önümüzdeki süreçte birlikte çalışacağımızı, Anavatan Türkiye’nin desteğinin süreceğini belirtti. Ben de Cumhurbaşkanı ile atılacak adımlarda zaten paralel olduğumuzu ifade ettim. Açıkçası güzel bir konuşmaydı.”

Paylaş