Taçoy: “Bu yarış benim ile Faiz Bey arasında geçmektedir”

9
Hasan Taçoy
reklam alani

Yaklaşan UBP Kurultayına Türkiye tarafından müdahale edildiği yönündeki iddialarla ilgili konuşan UBP Milletvekili ve Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, “müdahale konusunda hiç kimsenin ağzının suyu akmasın, bırakalım, Türkiyemiz’i bu işe bulaştırmayalım” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili ve Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, katıldığı televizyon programında Gazeteci Serhat İncirli’nin sorularını yanıtladı.

İncirli’nin Taçoy’a ilk sorusu “Türkiye’nin UBP kurultayına müdahalesi” iddiaları oldu.

Türkiye’nin isminin birileri tarafından kurultaya karıştırılmak istendiğinin altını çizen Taçoy, “Bir arkadaşımız elinde bayrak ‘Türkiye benden yana’ diyerek koşuyor. Bir diğer arkadaşımız ise ‘Türkiye bana karşıydı ama ben aramı düzelttim, ben geri çektirildim mağdur oldum’ havasında” dedi ve “Peki biz ne olduk?” diye sordu.

Taçoy, “müdahale konusunda hiç kimsenin ağzının suyu akmasın, bırakalım, Türkiyemiz’i bu işe bulaştırmayalım” şeklinde konuştu.

Hasan Taçoy, Türkiye ile KKTC’nin arasında sadece çok aykırı politikalara girilerek devletçilik anlayışından uzaklaşıldığında farklı durumlar gelişebileceğini söyledi.

“Bizim tek çıkar yolumuz ve tek kapımız Anavatan Türkiyemiz’dir” diyen Taçoy, Türkiye’nin adı kullanılarak yaratılmaya çalışılan “mağdur edebiyatı” ile bir yere varmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Kendisinin herhangi bir anket yaptırmadığını ifade eden Taçoy, sadece çağrı merkezi aracılığıyla üyelere ulaşmakta olduklarını söyledi.

“MEVCUT ARİTMETİKTE MECLİSTEN UBP’SİZ BİR HÜKÜMET ÇIKMAZ, SEÇİME BU HÜKÜMETLE GİDERİZ”

Taçoy, meclis aritmetiğine bakıldığında UBP dışında hiçbir partinin hükümet kurumayacağının görülmekte olduğuna işaret ederek, kurultay sonrasında mevcut hükümetin bozulması durumunda Anayasal sürecin başlayacağını hatırlattı.

“Duruma göre ne olacağının kararını verecek olan UBP Parti Meclisi’dir” diyen Taçoy, “belki de hiç istifa olmadan seçim kararı alınır ve şimdiki hükümet de seçim hükümeti olur” dedi.

Hasan Taçoy, en kötü senaryo olarak da, yeni hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kalmasıyla Ocak sonu – Şubat başı erken seçime gidilmesi ihtimali bulunduğunu, bunlar dışında bir başka seçeneğin olmadığını vurguladı.

Türkiye’den bazı kişilerin danışman olarak KKTC’ye geldiğinin ve onların müdahalesinin söz konusu olduğunun sorulması üzerine, “ben müdahale edileceğini sanmıyorum” görüşünü paylaşan Taçoy, “hükümetin işleri var ve bir de yaklaşan 15 Kasım var. Yine bazı faaliyetler 15 Kasım’da olabilir. UBP’nin 11 Ekim’deki kuruluş yıldönümü için de bir çık kişi davet edilmiştir. Bahsedilen bu kişiler de davetliler arasındadırlar diye düşünmekteyim” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMANKİNİN AKSİNE BU SEFER TARAF OLMAYARAK KUTUPLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇMEYİ HEDEFLEDİM”

Bir başka soru üzerine, kurultay öncesinde ilçe yönetimlerinin belirlenmesi sırasında gençlik örgütleri seçimlerinin de yapılacağını anımsatan Taçoy, her zamankinin aksine bu sefer taraf olmayarak kutuplaşmanın önüne geçmeyi hedeflediğini belirterek, herkese de bu yönde davranılması yönünde çağrı yaptı.

Hasan Taçoy, “bazı kutuplaşmalar oluyor ama keşke hiç olmasa bu kutuplaşmalar. Demokrasi gereği bizim bir sonraki gün kucaklaşmamız gerekecek. UBP tam bir demokrasi şöleni, bir festival yaşıyor. UBP güçlü yapısını her yerde sergiliyor ve bu güçlü yapıyı ileriye taşımak istiyor” şeklinde konuştu.

“ZARFIN İÇİNDE PARA VARDI YA DA YOKTU, ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL. ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞIN KATKISI İLE YAPILMASIYDI, BU YAPILMADI”

Hasan Taçoy, basında yer alan “17 milyon TL’lik boş zarf” haberlerine ilişkin soruyu da yanıtladı.

Konuya ilişkin bilgisi sorulan Taçoy, bir bilgisi olmadığını söylerken, “içinde bir para vardı ya da yoktu, benim için bir anlam ifade etmez. Önemli olan kendi içimizde toparlanacak olan veya kendi içimizde yaratılacak olan bir fonla yapılmasıydı. Bu da vatandaşın kendi kabiliyetleri ile ortaya koyabileceği bir şeydi. Bu yapılmadı” dedi.

Paylaş