Hırsızlık zanlıları Reyim Akmyradov ve Sabına Akmyrodova 7 gün daha tutuklu kalacak

19
Reyim Akmyradov ve Sabına Akmyrodova
reklam alani

Lefkoşa’da meydana gelen ikametgâhtan sirkat suçu ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Reyim Akmyradov ve Sabına Akmyrodova bugün ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Lefkoşa’da temizliğe gittiği evden hırsızlık yaptığı yönünde hakkında polis soruşturması yürütülen Sabına Akmyrodova ile beraberinde tutuklanan Reyım Akmyradov hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Zanlılar bugün ek tutukluluk talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ali Gencer, olguları aktardı.

PIRLANTAYI SATTIK DEDİ, SONRA MÜŞTEKİYE TESLİM ETTİ

Polis huzurda bulunan zanlı-1 Reyım Akmyradov ve zanlı-2 Sabına Akmyrodova’nın İkametgâhtan Sirkat suçunda methaldar olduğunu belirtti. Polis, Haziran 2020-Mart 2021 tarihleri arasında Lefkoşa’da sakin Özlem Bendaşan’ın ikametine temizliğe giden ismini Sabina olarak bildiği zanlı 2’nin, ev içerisinden çocuğuna ait kumaştan tavşan şeklindeki kalem cüzdanını, giriş kapısının sağ tarafında bulunan masa üzerinde mor büyük bayan cüzdanı içerisinde duran 1 adet pırlanta ve 1 adet nikah yüzüğü ve koyu yeşil renk deri el çantası içerisinde olan 250 TL’yi sirkat ettiğini anlattı.

Polis, mesele ile ilgili olarak konu pırlantayı kuyumcuya sattıkları yönünde sözlü beyanları olduğunu belirtti. Polis, daha sonra zanlı 2’nin pırlanta yüzüğü müştekiye teslim ettiğini söyledi.

Polis, Ayşe Yeltekin’in de ziynet eşyalarının eksik olduğu yönünde zanlıların aleyhinde şikayette bulunduğunu belirtti.

Polis, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 7 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 7 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş