Avrupa Komisyonu Başkanı’ndan gençlere aşılanın çağrısı

9
Avrupa Komisyonu Başkanı
reklam alani

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, gençlere koronavirüse karşı mücadele çerçevesinde aşılanmaları çağrısında bulunarak klinik denemelerin ortaya çıkardığı gibi aşıların virüse karşı sonuç verici olduğunu ve mutasyona karşı engelleyici olduğunu vurguladı.

Güney Kıbrıs için Kalkınma ve Dayanıklılık Planının onay töreni için sabah Kıbrıs Üniversitesini ziyaret eden von der Leyen, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ile Kıbrıs Üniversitesinde düzenlenen halka açık tartışma sırasında konuştu.

Kıbrıs Üniversitesini ziyaretleri çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Ursula von der Leyen, Mükemmeliyetçilik Merkezinin KİOS Araştırma ve Yenilikler Merkeziden araştırmacılarla konuştular. Devamla hükümet bakanlarının Kalkınma ve Dayanıklılık Planında içerilen yetkileri ile ilgili çalışmaları konusunda kısa bir video izlediler. 

Anastasiadis ve Komisyon Başkanı hemen ardından Üniversite öğrencilerinin katılımıyla halka açık tartışmaya katıldılar.

Açıkmalaya göre, AB’ın salgının muhtemelen dördüncü bir dalgasının nasıl üstesinde geleceği sorusuna Komisyon Başkanı, Avrupa’nın aşı programları aracılığıyla böylesi bir ihtimale karşı hazırlıklı ve klinik denemelerin ortaya çıkardığı gibi aşıların virüse karşı sonuç verici olduğu ve mutasyona karşı engelleyici olduğu yanıtını verdi.

“DELTA MUTASYONU ÇOK KOLAY YAYILIYOR”

Komisyon Başkanı Delta mutasyonun çok kolay yayıldığını ancak yaşlıların ve savunmasız grupların büyük bir oranının Güney Kıbrıs’ta ise %65’inden fazlasının aşılanmış olduğunu aktardı ve buna rağmen korunma tedbirlerinin uygulanması, maske kullanımı, mesafe ve sağlık tedbirlerin uygulanmaya devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. AB’nin aşı üreten şirketlerle orta ve uzun vadeli kontratları olduğunu ve gerekli olması durumunda yeni aşılamalar için yen bir aşı geliştirilebileceğini kaydetti ve son olarak gençleri aşı olmaya teşvik etti.

Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın eşi görülmemiş bir yangın felaketi yaşadığını dile getirerek çabaların bu tür felaketlerin yaşanmaması ve gerekli durumlarda anında müdahale edebilme gücünün güçlendirilmesine odaklandığını vurguladı.

Anastasiadis yetkililerin, yangınların daha erken ve sonuç verici bir şekilde göğüslenebilmesi planlarını yatırım paketine içerdiklerini ve bu planlara gerekli araçların satın alınması ve eğitim programlarının da dâhil edildiğini duyurdu.

Anastasiadis yatırım paketinin “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin ihtiyaçları temelinde bir yangın söndürme uçağı içerdiğini ve diğer bir yangın uçağının da devlet fonları ile satın alınacağına dikkat çekti.

Von der Leyen, ilgili bir soruya AB’nin, Çevre ve Yeşil Kalkınmanın korunması yönünde, geleceğin konuları olan nakliyat, dijitalleşme ve akıllı bağlantılar ve aynı zaman yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çok umutlu bir planı olduğu yanıtı verdi.

Araştırma alanında Kalkınma ve Dayanıklılık Planı aracılığıyla verilecek teşviklerle ilgili Cumhurbaşkanı, Kıbrıs araştırma toplumunun değerli başarılarına atıfta bulunarak Mükemmeliyetçilik Merkezinin araştırma ve yenilikçilik alanında ve aynı anda ülkeyi yeşil ve rekabetli bir ekonomiye götürmesi yönünde oynayacağı çok önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Paylaş