Tatar, Cuma günü Guterres ile görüşecek…

14
Ersin Tatar’ın Guterres
reklam alani

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 25 Haziran Cuma günü Brüksel’de BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek. Kıbrıs Postası’nın Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, görüşmenin saati henüz netleşmezken, Cumhurbaşkanı Perşembe gecesi adadan ayrılacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmek üzere yarın akşam Brüksel’e gidecek. Geçtiğimiz hafta ikinci dönem Genel Sekreterliğe seçilen Guterres ile Cuma günü bir araya gelecek olan Tatar’ın, görüşmede Cenevre’de ortaya koyduğu 6 maddelik öneri paketini Genel Sekretere anlatması ve iş birliği modelleri üzerinde görüşe alış-verişinde bulunması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere dün Genel Sekreterin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile yaptığı görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in Anastasiadis ile Cuma günü yapacağı görüşmesine atıfta bulunmuş, mütekabiliyet gereği Genel Sekreterin kendisiyle de görüşmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre dün gün boyu süren temas trafiğinin ardından Genel Sekreterin, Cumhurbaşkanı Tatar’a randevu verdiği belirtildi.

Brüksel’de bugün başlayacak ve Cuma akşamı sona erecek liderler zirvesi kapsamında AB ülkelerinin temsilcileriyle bir araya gelecek olan Guterres’in, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile Cuma günü bir araya geleceği daha önceden açıklanmıştı.

Paylaş