Kudret Özersay: TMK’ya Maraş’la ilgili yapılan başvuru 3 bin değil üç yüzdür!

14
Kudret Özersay
reklam alani

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, 3 binden fazla Kıbrıslı Rum ve yabancının, Maraş’taki mal ve mülklerle ilgili TMK’ya başvurduğu yönündeki açıklamaları işaret ederek, ortada ciddi bir hesap hatası olduğunu belirtti; “Tatar’ın bahsettiği rakamın sadece yüzde 10’u kadar başvuru yapıldı” dedi.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis’te yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Anadolu Ajansı’nda yaptığı açıklamaları işaret ederek, 3 binden fazla Rum ve yabancının Maraş’taki mallarıyla ilgili Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuru yapıldığını dile getirmesini anımsattı. Özersay, Cumhurbaşkanı Tatar’ın bahsettiği rakamın sadece yüzde 10’u kadar başvuru olduğunu aktardı.

“3 BİN RAKAMI NE ŞEKİLDE ELDE EDİLDİ?”

Bu rakamın ne zaman ne şekilde elde edildiğini bilmek istediğini belirten Özersay, “Kapıların kapalı olduğu bir dönemde avukatlar aracılığıyla mı başvurular yapıldı?” ifadelerini kullandı.

Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla yapılacağı söylenen çalışmaları eleştiren Özersay, komisyonun başkan ve üyelerinin hala belirlenmemiş olduğunu vurguladı. Başvuruların pandemiden önce 350 civarında olduğunu söyleyen Özersay, “10 kat artış nereden geliyor?” diye sordu.

“ORTADA CİDDİ BİR HESAP HATASI VAR”

TMK’ya yapılan bütün başvuruların ise 6 bin civarında olduğunu, ortada yanlış bir hesaplama olduğunu kaydeden Özersay, Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı’nı konuyla ilgili ciddiyete davet etti.

Kapalı Maraş’ın açılmasının TMK üzerinden atılacak adımlarla hayata geçeceğinin söylendiğini vurgulayan Özersay, komisyonun 2 aydır toplantı yapamadığını kaydetti. Özersay, “Bu hareket kendi ayağımıza sıkmaktır. Komisyon mekanizmasını çalıştırarak Maraş’ın açılmasını hayata geçireceksek, başkan ve üyeler neden hala seçilmedi?” dedi.

Paylaş