Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulundu

6
Ersin Tatar
reklam alani

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya’da uçağa binmeden önce Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak bulunduğu Antalya’da uçağa binmeden önce Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulundu.

Açıklamasına gün dolayısıyla “Tüm Babaların babalar gününü bir kez daha kutluyorum. Vefat eden ve aramızda olmayan babalarımızı yad ediyorum ve onlara minnet duygularımı ifade ediyorum.” İfadeleri ile başlayan Ersin Tatar Antalya’daki 3 günlük temaslarını değerlendirdi.

Antalya’dalki organizasyonun muhteşem olduğunu belirten Tatar, “Gerçekten muhteşem bir organizasyon. Antalya’daki altyapı ve imkânlarla binden fazla misafirin ağırlandı” dedi.

Farklı konferanslarla, farklı toplantılarda dünya ilişkileri ve açılış konuşmalarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği “Dünya 5’ten büyüktür” sözüne atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Tatar şu ifadeleri kullandı,

“Antalya’daki toplantıda Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da girişimleri ile Afrika ülkelerinden tutunuz da Türki Cumhuriyetlere ve diğer farklı ülkelerin de bulunduğu bir toplantıda biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) olarak hem yapılan bir konferansta Kıbrıs davasını anlatma fırsatı bulduk aynı zamanda çeşitli ikili görüşmelere de hem ben Cumhurbaşkanı olarak hem de Tahsin Ertuğruloğlu Dışişleri Bakanı olrak çeşitli toplantılarda Kıbrıs meselesini anlatmaya çalıştık. Karşılıklı olarak Kıbrıs davasının hangi aşamada olduğunu, Kıbrıslı Türklerin davasının ne olduğunu, Türkiye ile olan ilişkilerimizin nasıl geliştirilmekte olduğunu anlatma fırsatı bulduk.”

Böyle toplantıların ne kadar faydalı ve yararlı olacağını bir kez daha gördüklerini belirten Tatar; “Bizim artık siyasetimiz açık ve nettir. Siyasetimiz İki devletli bir siyasettir. İki bağımsız ayrı devletin ancak işbirliği ile Kıbrıs’ta bir çözüm olabileceğini zaten bu toplantılarda da dünyanın eski dünya olmadığını birtakım önemli gelişmelerin olmakta olduğunu ve olacağını dolayısıyla farklı dengelerin mutlaka kurulması gerekeceğini gibi farklı dışişleri bakanlaları farklı cumhurbaşkanları bunları anlatmaya çalıştılar dolayısıyla biz de yeni siyasetemizi bu ortamda Kıbrıs Türk tarafının haklı davasını çeşitli farklı ülkelere ve onların temsilcilerine anlatma fırsatı bulduk.” İfadelerini kullandı

Ben böylesi bir toplantıda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Şu anda işin derinliğine giremeyiz ama yapacağımız çalışma sonrasında yaptığımız temasları bunları daha sonra açıklayacağız.

Türkiye Cumhuriyetine böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için kutluyorum .

Paylaş