KTÖS: “Öğretmenlerin aşı kartları neden barkodsuz?”

11
KTÖS Mali Sekteri Mustafa Baybora
reklam alani

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, koronavirüs aşısı olan öğretmenlerin aşı kartlarının barkodsuz olduğunu ifade ederek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, yazılı bir açıklama yaparak, Koronavirüs aşısı olan öğretmenlerin, aşı kartlarında neden barkod olmadığını sordu.

Elcil, “Dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybettiği, yoksul ülkelerin aşıya erişim noktasında sıkıntı yaşadığı bir dönemde öğretmenlerin aşılanması gerekli ve geç kalınmış doğru bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Aşının koruyuculuğu ve faydaları okullara sağlıklı ve güvenli dönüşün önemli bir parçası olacağını da söyleyen Elcil, “Bununla birlikte sosyal mesafe, hijyen kurallarının okullarda uygulanabilmesi için Eğitim Bakanlığı’nın okulları ek bütçe ile desteklemesi ve Talim Terbiye Dairesi’nin telafi, destek ve yeni dönemi içeren seyrekleştirilmiş bir eğitim programı hazırlaması planlamayı kolaylaştıracaktır” dedi.

Elcil, öğretmenlere Johnson and Johnson aşılarının yapılmaya başlanması ile aşı kartlarının barkodsuz olduğunun gözlemlendiğine işaret ederek, “Sayın Üstel’in öğretmeni kar getirmeyen bir obje olarak lanse ettiği günleri unutmadığımızı vurgulamak isteriz” şeklinde konuştu.

Elcil, Sağlık Bakanı Üstel’e 5 soru yönelterek, şunlara dikkat çekti:

Bugüne kadar barkodlu olan aşı kartları, öğretmene sıra gelince neden barkodsuz?
Barkodsuz verilen belgelerin geçerliliği nedir?
Eğer Barkodlar varsa ve yapıştırılması unutulmuşsa bu karmaşa içinde nasıl doğru seri numaraları ile kaydedilecektir?
Ayrıca aşılar ile ilgili topluma bilgi verilmesi, şeffaflık sağlaması önemlidir. Sağlık Bakanı olarak aşılar hakkında spekülatif duyumları önleyecek bir açıklama neden yapmıyorsunuz?
Konunun takipçisi olacağımızı hatırlatır, şeffaflık açısından bir an önce kamuoyunu aydınlatmanızı dileriz.”

Paylaş