Kırılan telefon ekranını tamir ettirmek için hırsızlık yapmış

51
Mehmet Altıntaş
reklam alani

İş yaptığı ikametgahtan ev sahibine ait altın çalıp sattığı tespit edilen Mehmet Altıntaş tutuklandı. Suçla bağlantılı 1 kişi daha aranıyor.

Mağusa’da iş yapmak için bulunduğu ikametgâhtan ev sahibine ait altın zincir ve yüzüğü çalıp söz konusu altınları kuyumcuda bozdurduğu tespit edilen Mehmet Altıntaş tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

“İkametgahtan sirkat” ve “sahtekarlıkla para temini” suçlaması ile hakkında soruşturma başlatılan zanlının suç ortağı olduğu tespit edilen bir kişi daha aranıyor.

Mahkemede söz alan zanlı suçu, kırılan telefon ekranını yaptırmak için işlediğini söyledi.

ŞİKAYET ÜZERİNE TUTUKLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mehmet Altıntaş’ın 13 Haziran tarihinde Mağusa’da bir apartman içinde iş yapmak maksadı ile bulunduğu sırada, apartman sakininin ikametgahından bir adet altın zincir ve yüzüğü çaldığını açıkladı.

Zanlının şikayet üzerine tutuklandığını söyleyen Türe, polise celp edilen zanlının gönüllü ifade verdiğini suçunu kabul ettiğini ve sirkat ettiği altınları 2 ayrı iş yerinde kendisinin olduğunu söyleyerek toplam 3 bin 900 TL’ye şu anda aranan şahıs ile birlikte bozdurduklarını itiraf ettiğini söyledi. Zanlının suç ortağının arandığını kaydeden Türe, yürütülen soruşturma maksadı ile zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme talep edilen süreyi uygun görüp zanlının 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş