Gülşah Sanver Manavoğlu: “Komitede ele alınmalı, eksiklikler giderilmeli, tamamlanmalı”

10
Gülşah Sanver Manavoğlu
reklam alani

Kıbrıs Postası’na konuşan Gülşah Sanver Manavoğlu, ‘özel hayatın gizliliği’ ile ilgili yasa hakkında “komitede ele alınmalı, eksiklikler giderilmeli, tamamlanmalı” dedi…

Yaptıkları bir haberin ardından ‘özel hayatın gizliliği’ ile ilgili yasa çerçevesinde 3 gazetecinin gözaltına alınması sonrası 2014’te yürürlüğe giren yasa tartışma konusu…

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) sunduğu ‘Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması’ Yasası’na değişiklik önergesinin ivediliği geçtiğimiz gün Meclis Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla reddedildi.

Öte yandan ilgili sendikalardan Basın-Sen de değişiklik talebinin içeriğinden yeterince memnun değil…

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), geçtiğimiz gün konuyla ilgili açıklamasında Özel Hayatın Gizliliği Yasası’ndaki değişiklik taleplerine ilişkin, “Esas olan en doğru değişikliğin hem haberi yapanı, hem de haberi yapılanı koruyan bir şekilde olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Sendika ayrıca, Meclis’te ivediliği reddedilen Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası değişiklik önerisinin “tamamıyla Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne ait olduğunu” ve bunun sendika açısından “yeterli” olmadığını belirtti.

Konu hakkında ulaştığımız Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu, CTP’nin değişiklik önerisine onay verdiklerini çünkü söz konusu yasanın komitede görüşülmesine önem verdiklerini söyledi.

Kıbrıs Postası’na konuşan Manavoğlu, “komitede ele alınmalı, eksiklikler giderilmeli, tamamlanmalı” dedi.

Genel Sekreter, BASIN-SEN ile yaptıkları görüşmelerde de bunu dile getirdiklerini ifade ederek “evet bir düzenleme gerekir, biz bunun yapılmasını istiyoruz” dedi.

Paylaş