Muhalefet, yargıya taşınan Ad-Hoc komite için üye belirtmedi!

11
Meclisi kktc
reklam alani

Erken seçim tarihinin belirlenmesiyle ilgili UBP’nin önerisi ve iktidar vekillerinin onayıyla kurulan Geçici ve Özel Ad-Hoc Komite’ye muhalefetin üye atamadığı gözlemlendi. Komitenin hukuka aykırı olduğunu savunan muhalefet, konuyu yargıya taşımıştı…

Erken seçim tarihini belirlemek adına, UBP’nin önerisi ve iktidardaki vekillerin onayıyla kurulan Geçici ve Özel Ad-Hoc Komite’de yer alacak Milletvekillerinin isimleri Resmi Gazete’de yayımlandı.

MUHALEFET, ÜYE ATAMADI

Normal şartlarda Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nde görüşülmesi gereken ancak komitede iktidar vekil sayısı ile muhalefet vekil sayısının eşit olması ve iktidarın istediği seçim tarihini onaylatamaması nedeniyle kurulduğu ifade edilen Ad-Hoc Komiteye muhalefet partilerinin üye atamadığı gözlemlendi.

KONU YARGIDA

Komitenin hukuka aykırı olduğunu savunan ve üye atamayan muhalefet, konuyu yargıya taşımış ve davanın 20 Eylül tarihine ertelendiği açıklanmıştı.

DP’DEN DENKTAŞ, YDP’DEN ZAROĞLU

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, Ad-Hoc Komiteye, UBP’nin atadığı isimler Sunat Atun, Özdemir Berova ve Menteş Gündüz olurken, DP’nin atadığı isim ise Serdar Denktaş oldu. Öte yandan YDP’den ise, önce partisinden istifa edeceğini açıklayan ardından da istifasını ertelediğini duyuran Bertan Zaroğlu yer alıyor.

Paylaş