Tufan Erhürman: “Uyuşmazlıklar yargı yoluyla çözülmeyecekse sokakta çözülecektir”

12
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Haziran ayında yapılması gereken ara seçimin hâlâ yapılmadığını, üstelik erken seçim tarihinin de henüz belirlenmediğine işaret ederek, “Uyuşmazlıklar yargı olarak çözülmeyecekse sokakta çözülecektir…” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa telefon bağlantısı ile katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erhürman, ısrarla kamuoyunun anlaması için uğraştığını ifade ederek, “Benim anlatmaya çalıştığım şey şu; hükümetin şu anda önerdiği seçim tarihi ülkenin yoksullaşmasını daha da arttıracak bir tarihtir. Aralık ayının sonunda bütçe geçecek bütçe açılmadan, Şubat ayında seçim yasaklarına girilecek. Bu ülke 7 ay kaybedecek, ekonomi de maliye de korkunç bir şekilde bu durumdan etkilenecek” şeklinde konuştu.

Bütçe konusunda hassas olan kesimleri eleştiren Erhürman, “Az önce ortaya koyduğum takvimlendirmenin de bu ülkeye 7 ay kaybettireceğini, ne kadar değerli olduğunu ya düşünemiyorlar ya da bunu anlamıyorlar ben bunu sorumsuzluk olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

“BU KADAR CİDDİYETSİZLİK VE SORUMSUZLUK OLAMAZ”

Kurultay hesapları yüzünden ülkenin 7 ayının ipotek altına alınacağını aktaran Tufan Erhürman, “Bu kadar ciddiyetsizlik ve sorumsuzluk olamaz” dedi.

Erhürman, hükümetin her türlü mevzuatı ve kuralı ihlal ettiğini de savunarak, bu zihniyetin zaman zaman hükümetin diline de vurduğunu belirtti.

“ESAS MESELE KOLTUK DEĞİL, MEMLEKETİ DÜŞÜNMEKTİR”

“Bu iş ya yargıda biter ya da sokakta biter” dediklerini yineleyen Erhürman, sokağa inmek için hazırlandıklarını açıkladı ve “Esas mesele burada koltuk değil, memleketi düşünmektir” diye konuştu.

Burada yapılanın iktidar yarışı olmadığına da işaret eden Erhürman, hükümetin yüzde 40 orana sahip olduğu halde temsiliyet oranını yüzde 57’ye çıkarmak istediğini aktardı.

“HERKES GÖZÜNÜ AÇSIN!”

“Hükümetin geçirmek istediği yasaların neler olduğunun da farkına varılması gerek” diyen Tufan Erhürman, şöyle devam etti:

“Kamuoyuna baktığınız zaman, mesele bu noktada tartışılmıyor. Herkes açsın gözünü! Pandeminin yarattığı ekonomik yaralar, pandemi bittiğinde hemen kendiliğinden ortadan kalkmayacak.

Bu ülkenin ekonomik kalkınmasını kafasına takmayan bir yapı ve zihniyetle karşı karşıyayız. Bütün bunları da ne için yapıyorlar, UBP kurultayı için. Ülkeyi UBP kurultayının kuyruğuna bağlayıp dolaştırmaktan bahsediyorlar.”

“MAHKEME ARTIK TARTIŞILIR NOKTAYA GELDİ”

İç tüzüğün ve anayasanın açıkça ihlal edildiğine işaret eden Erhürman, “Bu ülkede mahkemeler çeşitli nedenlerden ötürü bu davaya bakmıyorsa, bunun sonucunda bazı şeyler hukuka aykırı olmasına rağmen denetlenemez noktaya getirilir. Bizim mahkemelerimiz geleneksel olarak yasamanın işlerine karışmayı çok tercih etmiyorlar. Bu mahkemelerin genel teamülüdür. Bu teamüllerden hareket etmek isteniyorsa, yasama da hiç mahkemelere bu işin düşmeyeceği şekilde hareket etmek zorundadır” dedi.

“Mahkeme artık tartışılır noktaya geldi” diyen Tufan Erhürman, hâlâ ara seçim yapıldığını, erken seçim tarihinin de belirlenmediğine dikkat çekerek, mahkemenin bu yüzden tartışılmaya başlandığını kaydetti.

“HEM MAHKEMENİN HEM YASAMANIN İTİBARI SARSILDI”

Tufan Erhürman, şöyle devam etti:

“Çünkü mahkeme de bu konuda ‘Meclis halleder’ düşüncesiyle harekete geçmedi. Ara seçim ortada yok, erken seçim tarihi de ortada yok. Hem mahkemenin hem yasamanın itibarı sarsıldı. Hükümetin zaten itibarı yoktu, onun için yine kurumlarının itibarının sarsılması kendisinin derdi değil. Hükümet bu kafayla giderse her şeyi diyebilir. Uyuşmazlıklar yargı olarak çözülmeyecekse, sokakta çözülecektir…”

Paylaş