Yeni Bakış’tan çarpıcı iddia: Eroğlu, Adalı cinayetini çözecek bulgulara ulaştı ama açıklamadı

12
Derviş Eroğlu
reklam alani

Yeni Bakış’ta yer alan bir haberde Derviş Eroğlu’nun Kutlu Adalı cinayetini çözecek bulgulara ulaştığı fakat açıklamadığı iddia edildi.

Yeni Bakış Gazetesi, bugünkü manşet haberinde Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili çarpıcı bir iddiaya yer verdi. Gazetenin haberine göre, 2015’te dönemin KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun cinayetle ilgili bir ihbar aldığı, sonrasında konuyu araştırmak için özel bir ekip kurdurduğu ve cinayeti çözecek bulgulara ulaştığı ancak bunları açıklamadığı iddia ediliyor.

Haberde, yapılan araştırmanın Adalı cinayetinin işlenmesine sebep olduğu düşünülen St. Barnabas baskınında bulunan ve dünyada ikinci olan el yazması olan ‘St Barnabas İncilinin’ yine baskın sonrasında kaçırıldığını ve o bölgede başka bir yere gömülmesiyle ilgili olduğu belirtiliyor. 

Haberde, baskın ve cinayetten yıllar sonra 2015 yılının başlarında alınan bir ihbar üzerine dönemin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun çok gizli bir evrakla özel bir heyet kurulması ve o bölgede incilin aranması emrini verdiği belgesiyle veriliyor.

Gazete haberinde yapılan arama sonucunda incilin bulunduğunu, ancak cinayetin ve incilin akıbetinin o dönem görev yapan iki komutana dayanacağı yüzünden Eroğlu tarafından açıklanmadığı iddia ediliyor.

Paylaş