Uyusturucu madde bitkilerini şişe şişe sularken yakalandı

24
kktc narkotik
reklam alani

Dipkarpaz’da uyuşturucu madde bitkisi ziraatı yapıldığı yönündeki ihbar üzerine düzenlenen operasyonda 34 kök hintkeneviri bitkisi ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı.

Narkotik polisinin Dipkarpaz’da hint keneviri türü uyuşturucu madde bitkisi ziraatı yapıldığı yönünde aldıği ihbar üzerine düzenlenen operasyonda 34 kök hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan bitkiler tespit edildi.

Bitkilerin bakımını yapan şahsı yakalamak için pusu görevi yapan Narkotik ekipleri, olay yerine gelerek bitkileri sulamaya başlayan Okan İldeniz’i suçüstü yakalayıp tutukladı.

Zanlı İldeniz’in evinde de 7 gr hint keneviri türü uyuşturucu madde ve bir miktar hint keneviri tohumları bulunarak emare alındı.

Zanlı İldeniz, “Kanunsuz Hintkeneviri bitkisi ziraatı” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile dün İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

2 GÜN PUSU GÖREVİ YAPILDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Osman Üreten mahkemede verdiği ifadesinde, 8 Haziran 2021 tarihinde Dipkarpaz’da bulunan üniversite altı olarak bilinen bölgede hintkeneviri türü uyuşturucu madde bitkisi ziraatı yapıldığının öğrenildiğini söyledi.

Ayni gün Narkotik ekiplerinin söz konusu bölgeye gittiğini belirten Üreten, etrafı maki bitkileriyle örtülü vaziyette toprağa ekili 20 kök hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan bitkiler, ayni yerde toprağa ekili 1 adet kurumuş vaziyette hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan bitki ve yine ayni yerde 13 adet sökülmüş ve kurumuş vaziyette hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan bitkilerin bulunduğunu açıkladı.

Bitkilerin yanında 1 adet altı kesik boş pet şişe ve gübrenin de bulunduğunu söyleyen Üreten, söz konusu bitkilerin kim veya kimler tarafından alınacağının tespit edilmesi amacıyla pusu görevine başlandığını aktardı.

10 Haziran 2021 tarihinde zanlı Okan İldeniz’in kullanımındaki araçla olay yerine geldiğini söyleyen Üreten, zanlının yanına aldığı 18 adet dolu pet su şişeleri ile konu bitkileri sulamaya başladığı sırada suçüstü tespit edilerek alıkonulduğunu söyledi.

Üreten zanlının aracında yapılan aramada ise 83 adet dolu pet su şişeleri bulunduğunu açıkladı.

Zanlı İldeniz’in evinde de arama yapıldığını kaydeden Üreten, zanlıya ait yatak odasındaki çekmecede kavanoz içerisinde 7 gr hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve ayni yerde bir miktar da hint keneviri tohumu bulunduğunu açıkladı.

Yürütülen soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Üreten, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Paylaş