Erhan Arıklı: “O bayraklara dokunan el kırılır!”

15
Erhan Arıklı
reklam alani

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Mağusa’daki tarihi Venedik Surları üzerine dikilen bayrakların tartışmaya yol açması üzerine bir açıklama yaptı. Arıklı, bayrakların kaldırılması yönünde bir dairenin almış olduğu kararın Bakanlar Kurulu tarafınca onaylandığına dair birtakım dedikodular yayınlandığına işaret ederek, “O bayraklara dokunan el kırılır!” dedi.

Mağusa’daki tarihi Venedik Surları üzerine beton dökülüp bayrak dikilmişti. Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Arıklı, bayrakların kaldırılması yönünde bir dairenin almış olduğu kararın Bakanlar Kurulu tarafınca onaylandığına dair birtakım dedikodular yayınlandığını ifade etti.

“O dairenin aldığı karar asla uygulanamaz” diyen Arıklı, “Hele hele öyle bir karar Bakanlar Kurulumuza da gelmez. Gelse de çöpe atılır. Çünkü Bakanlar Kurulu’ndaki tüm arkadaşlarımın bayrak hassasiyeti en az benim kadar yüksektir…” dedi.

Erhan Arıklı, “Netice de o bayrak mademki oraya asılmıştır. Hiçbir güç o bayrağı oradan indirmeye yetmez” ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

“NE KADAR KAN DÖKÜLDÜ HABERİNİZ VAR MI?”

“Bu kadar sıkıntı varken, dalgalanan bayraklarımız kimi rahatsız eder ki? Efendim, bayrak direkleri tarihi surlara zarar veriyormuş, rüzgâr sert esince dalgalanan o bayrakların yarattığı titreşim surlara zarar verirmiş…

Hadi oradan sende. Dünyanın bütün şehir kalelerinde bayraklar dalgalanır. Bizim Mağusa surlarında o bayrağın dalgalanması için kaç can verildi, ne kadar kan döküldü, haberiniz var mı?

Sizin derdiniz surlar değil, dalgalan al bayraklar…

Derdiniz surlar olsa şöyle bir surları dolaşır, dokuya yıllardan beri yapılan müdahaleleri tespit eder, raporlardınız.

Neyse, başka sıkıntı lütfen…”

Paylaş