Cemal Özyiğit: Kıbrıs Türk tarafı 20 yıl sonra yeniden çözümsüzlük sandalyesine oturtuldu

11
Cemal Özyiğit
reklam alani

Kıbrıs Türk tarafının 20 yıl sonra yeniden çözümsüzlük sandalyesine oturtulduğunu belirten TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cenevre Zirvesi’nin ardından Rum Lider Nikos Anastasiadis’in ise oldukça rahat bir konumda olduğunu vurguladı.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs TV’de Hasan Hastürer’in programına konuk oldu.

“ANASTASİADİS’İ SIKIŞTIRMAK GEREKİRDİ”

Cenevre’de gerçekleştirilen gayrı resmi 5 + BM toplantısına ilişkin konuşan Özyiğit, zirvede Rum Lider Nikos Anastasiadis’in, Crans Montana’da neden kaçtığının sorulması ve Anastasiadis’in sıkıştırılması ve Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesine bağlı kalması gerekirken, bunun yapılmadığını vurguladı.

“TÜRKİYE GARANTİLERİ BİLE MASAYA KOYMUŞTU”

Özyiğit, Türkiye’nin Crans Montana’da garantileri bile masaya koyduğunu anımsatarak, Anastasiadis’in seçim endişesi ile Crans Montana’da masadan kaçtığını kaydetti; “Cenevre’de Anastasiadis’in siyasi eşitlikten ne anladığını irdelemek, onu zorlamak lazımdı” ifadelerini kullandı.

“ALTIN PASAPORT MESELESİ DIŞINDA ANASTASİADİS OLDUKÇA RAHAT BİR KONUMDA”

“Altın Pasaport” meselesi dışında Anastasiadis’in oldukça rahat bir konumda olduğunu ifade eden Özyiğit, Kıbrıs Türk tarafının 20 yıl sonra yeniden çözümsüzlük sandalyesine oturtulduğunu vurguladı.

“KIBRIS TÜRKÜNÜN GELECEĞİ NEREYE GİDİYOR ENDİŞESİ HAKİM”

Özyiğit, Kıbrıs Türkünün geleceğinin nereye gittiği yönünde ciddi bir endişe duyulduğunu sözlerine ekledi.

Paylaş