Polisi görünce uyuşturucudan kurtulmak isteyen 3 zanlı 6 gün daha tutuklu

15
kktc narkotik
reklam alani

Narkotik polisinin aldığı ihbar ışığında Mağusa Suriçi’nde düzenlediği operasyonda tasarruflarında 20 gram uyuşturucu bulunan 3 zanlının tutukluluk süreleri uzatıldı.

Mağusa’da Narkotik polisinin ihbar ışığında düzenledikleri operasyonda 20 gram sentetik cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile yakalanan zanlı Hasan Yalınayak, İsmet Yapıcı ve Sadık Can hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Zanlılar “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlaması ile dün teminat maksatlı yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

SUÇLA BAĞLANTILI ŞAHISLAR OLABİLİR

Polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 4 Haziran 2021 tarihinde alınan bir bilgide Mağusa Kaleiçi bölgesinde bir araç içerisinde olan zanlı Hasan Yalınayak, İsmet Yapıcı ve Sadık Can’ın tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. 

Zanlıların araç içerisinde Altun Tabya Yolu Sokak üzerindeki park alanında tespit edildiklerini söyleyen Özdesoy, Narkotik ekiplerinin aracın yanına gittiği sırada zanlı Yalınayak’ın araçtan inerek elinde tutmakta olduğu 7 adet naylon poşet parçası içerisindeki 13 gram ağırlığındaki sentetik cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri yola atıp kaçmaya çalıştığı esnada yakalanarak alıkonulduğunu söyledi.

Özdesoy, zanlı Yalınayak’ın üzerinde yapılan aramada ise cebinde 1 gram ağırlığında sentetik cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve elindeki çanta içerisinde 2 gram ağırlığında sentetik cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Araçta yapılan aramada 2 gram sentetik cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerinde çoban çökerten otu yazılı poşet içerisinde bitki çayı bulunduğunu söyleyen Özdesoy, zanlı İsmet Yapıcı’nın üzerinde yapılan aramada cebinde 2 gram ağırlığında sentetik cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu ve her 3 zanlının da mesele ile ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

Özdesoy, 5 Haziran 2021 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak haplarında 3’er gün tutukluluk süresi temin edilen zanlılardan Sadık Can’ın gönüllü ifade verdiğini ve zanlının ifadesi ışığında bazı kamera görüntülerinin temin edildiğini belirtti.

Özdesoy analiz sonuçları ve kamera görüntülerinin soruşturmada büyük önem taşıdığını belirterek suçla bağlantısı olan başka şahısların da olabileceğine dikkat çekti.

Yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Özdesoy, zanlıların 6’şar gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkeme yapılan talebe itiraz olmaması nedeni ile soruşturmanın selameti açısından zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

Paylaş