Fikri Ataoğlu: “Plastik poşetleri marketlerden tamamen kaldırmayı hedefliyoruz”

33
Fikri Ataoğlu
reklam alani

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, başlatılan çalışmalar kapsamında marketlerden plastik poşetlerin tamamen ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gündem Kıbrıs Web TV’de yayınlanan “Çiğdem Aydın’la Günaydın” adlı programa katıldı.

Ataoğlu, Çevre Dairesi, gönüllüler ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile yapılan çalışmaların ardından çevre dersinin önümüzdeki dönemde müfredatta yer alacağını açıkladı.

Ataoğlu, okul öncesinden üniversiteye kadar bu dersin verileceğini belirterek çevrenin önemine işaret etti.

“POŞETLERİ MARKETLERDEN KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Poşetlerin denetlenmesi konusunda da konuşan Ataoğlu, denetimlerin yapıldığını ve Çevre Dairesi’nin başlattığı çalışmalar kapsamında marketlerden plastik poşetlerin tamamen ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini aktardı.

“ÇEVRENİN TEMİZ OLMASI HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

“Bu sadece yerel yönetimin, Çevre Dairesi’nin görevi değil; hepimizin görevidir” ifadelerini kullanan Ataoğlu, dikkat edilmesi halinde çevre kirliliğinin yaşanmayacağını dile getirdi.

ÇEVRE DAİRESİ’NE LABORATUVAR…

Çevre Dairesi’nin bünyesine bir laboratuvar kurduklarına işaret eden Ataoğlu, “Son aşamasına geldi… İhalesini de tamamladık. Bu adada ilktir, ilk kez bir laboratuvar kuruyoruz… Temmuz ayı içerisinde devreye girecektir. Bu laboratuvarda kendi tahlilimizi kendimiz yapacağız” şeklinde konuştu.

Paylaş