CTP’li Erkut Şahali: “KKTC vatandaşlığı Almanya yurttaşlığı kadar biriciktir”

54
Erkut Şahali
reklam alani

CTP milletvekili Erkut Şahali, “tanınmasak da” KKTC yurttaşlığının en az Almanya vatandaşlığı kadar “biricik” olduğunu söyledi…

Yurttaşlıklar konusu mecliste bu hafta yoğun olarak işlenen gündemlerden biri oldu.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, göreve gelmesinden bugüne kadarki sürede 2 bin 500 vatandaşlık verildiğini açıklarken, bunların 1810’unun evlilikten kaynaklanan vatandaşlık olduğunu, onun dışındaki 683 kişinin de ülkede 11 yılı doldurmuş kişiler olduğunu söyledi.

“İçişleri Bakanı umarım bizi doğru bilgilendirmiştir” diye konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Erkut Şahali, KKTC yurttaşlığının “biricik” olduğunu söyledi.

Ada tv’de konuşan Şahali, “Her yurttaşlık gibi değerlidir KKTC vatandaşlığı… Çünkü aidiyetinin göstergesidir. Tanınmıyor olsak da en az Türkiye kadar Almanya yurttaşlığı kadar özeldir, önemlidir ve biriciktir aslında…” ifadelerini kullandı.

CTP Milletvekili, eski Tarım Bakanlarından Erkut Şahali konu hakkında şöyle konuştu;

“Maalesef vatandaşlığımız ihtiyaç duyulan, belli başlı kapıları açabilecek bir vatandaşlık değil… Geçmişte popülist yaklaşımlar nedeniyle bu konu istismar edilmiştir. Mevzuata aykırı bir şekilde eşe dosta dağıtılmıştır. 5 yıl yasal ikamet edenlerin yasal müracaat hakkı var ki bu, illa da olumlu sonuçlandırılması şart olmayan bir hak… Demografik yapının bozulmaması hassasiyeti ile elbette bu değerlendirilmelidir. Ülkede 5 gün bulunmamış kişilere bile vatandaşlık verilmişliği var. Her yurttaşlık gibi değerlidir KKTC vatandaşlığı, çünkü aidiyetinin göstergesidir. Tanınmıyor olsa da en az Türkiye kadar Almanya kadar özeldir, önemlidir, biriciktir aslında…”

Paylaş