Oğuzhan Hasipoğlu: “AKEL birinci çıksaydı, Rum tarafının pozisyonunda bir değişiklik olmayacaktı”

26
Oğuzhan Hasipoğlu
reklam alani

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Güney Kıbrıs’taki parlamento seçimini değerlendirerek, “AKEL birinci çıksaydı, Rum tarafının pozisyonunda bir değişiklik olmayacaktı… Sağ da gelse sol da gelse samimi olmadıklarını düşünüyorum” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan ‘45+’ programına katılarak, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Cumhuriyeti’nde gerçekleşen parlamento seçimlerini değerlendirdi.

“Ne sonuç çıkarsa çıktın, Rum tarafının Türk tarafıyla çözüm konusundaki görüşleri bellidir” ifadelerini kullanan Hasipoğlu, “AKEL birinci çıksaydı bana göre Rum tarafının pozisyonunda yine bir değişiklik olmayacaktı” dedi.

Sol partilerin iyi polisi oynadığını ve sağ partilerin kötü polisi oynadığına işaret eden Hasipoğlu, “Kendi içlerinde bir oyun kurmuşlar… Amaçları federasyon görüşür gibi yapıp, mevcut Kıbrıs Cumhuriyeti’ne bizi yama yapıp, o üniter devletlerini, devam ettirmektir. Sağ da gelse sol da gelse samimi olmadıklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“CUMA GÜNÜ NETLEŞECEK”

Hasipoğlu, geçiş kapılarının açılmasında Cuma gününe işaret edildiğini de belirterek, “Sağlıkçılarımızın koymuş olduğu kriterler çerçevesinde Cuma günü netleşecektir” ifadelerini kullandı.

Paylaş