Mehmet Bicen: “Kuzey’de sorunlarımıza çare bulamazsak hayvanlarımızı Güney’e kayıt ettireceğiz”

39
Mehmet Bicen
reklam alani

Doğancı Patates Üreticileri Birliği eski Başkanı Mehmet Bicen, 40 üreticinin hayvanlarını Kıbrıs Cumhuriyeti’ne kayıt ettirdiğini ifade ederek, sorunlarına çözüm bulamamaları halinde üreticilerin hayvanlarını Güney’e kayıt ettireceklerini söyledi.

Doğancı Patates Üreticileri Birliği eski Başkanı Mehmet Bicen, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eyleminde Kıbrıs Postası TV’nin canlı yayınına katılarak, özel açıklamalarda bulundu.

Bicen, Doğancı Barış Ateşi Komitesi’ne 40 tane üreticinin imza attığını ve hayvanlarını Kıbrıs Cumhuriyeti’ne kayıt ettirdiklerini ifade ederek, ara bölgede ikamet eden üreticilerin KKTC’de sorunlarına çözüm bulamaması nedeniyle Güney’den desteklerini aldıklarını belirtti.

Bu sorunların kartopu gibi yuvarlanarak, büyümeye devam ettiğine de işaret eden Bicen, “Halkın oylarıyla seçilen bu meclis, tarım sektörüne destek vermezse, hayvanlarımızı Kıbrıs Cumhuriyeti’ne kayıt ettireceğiz. Şu anki hükümet bu memleketin sorunlarının çözülmemesi için görevlendirilmişlerdir. Biz bunun bilincindeyiz… Bu zihniyetin sorunları çözebileceğine inanmıyoruz” dedi.

Mehmet Bicen, bir diğer dezavantajın da TL’nin kullanılması olduğuna dikkat çekerek, “Sütümüzü Euro ile sattıktan sonra buradaki hayatımızı daha iyi bir şekilde götürebiliriz… TL’nin eridiği bu ülkede 3-5 kuruşluk bir artış verseler bile dişimizin kovuğuna yetmez” ifadelerini kullandı.

Paylaş