Kudret Özersay: Hükümet ‘Kutlu Adalı’ cinayetinin aydınlatılması için irade göstermeli

16
Kudret Özersay
reklam alani

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Kutlu Adalı cinayetinin aydınlatılması için hükümetin polis ve savcılığa güvence vermesi, irade ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, TV2020’de Reşat Akar’ın sunduğu programa telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

“ADALI CİNAYETİNİN AYDINLATILMASI İÇİN ÇABAYA İHTİYAÇ VAR”

Kutlu Adalı cinayetinin aydınlatılması için çabaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özersay, “Adalı cinayeti dosyası madem kayıp değil polisin cinayetin üzerine gitme zorunluluğu var” dedi.

Polis teşkilatının cinayetin üzerine gidecek kapasitesi olduğuna inandığını ancak daha önce bu tarz dosyaların birilerinin isteği üzerine kapatıldığını anımsattı. Kötü örnekler ortada olduğu sürece polis ve savcılığın kolay kolay hareket etmeyeceğini savunan Özersay, “Çünkü siyasiler dosyayı kapattıracaksa ‘ne diye başımı belaya sokayım’ diye düşünürler” ifadelerini kullandı.

“BAŞBAKAN GEREKEN GÜVENCEYİ HALA VERMEDİ”

Soruşturmanın polis ve savcılık tarafından sonuna kadar götürülebilmesi için hükümetin irade ortaya koyarak soruşturmanın önünü açacakları mesajı vermesi gerektiğini, bunu dün mecliste de dile getirdiğini ancak Başbakan Ersan Saner’in gereken güvenceyi hala vermediğini dile getirdi.

Saner’in açıklama yaparak, polis ve savcıya ‘Benim bu konunun çözülmesi için siyasi iradem var. Gidebildiğiniz yere kadar gidin demesi gerekirdi’ diyen Özersay, Başbakan Saner’e yeniden çağrıda bulundu.

Paylaş