Cemal Özyiğit: “Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma bir an önce açılmalı”

12
Cemal Özyiğit
reklam alani

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili isimlerin zikredildiğini ifade ederek, “Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma bir an önce açılmalı” dedi; “şimdiki Polis Genel Müdürü, o dönemki soruşturmayı yapan polisti. Bu olayı en iyi bilenlerdendir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kutlu Adalı cinayeti failinin bir an önce bulunması adına soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

“KKTC gerçekleri” başlıklı konuşmasında Özyiğit, ilk olarak “Bir şeyi herkese hatırlatmak lazım, Türkiye’de halen daha padişahlık hayalleri kuranlar unutmasın ki Abdülhamit, 1878’de tahtını korumak için bu toplumu sattı. Lozan’da bile bu toplum Türkiye tarafından sınırlar dışıdır denildi. Lozan’da da buranın İngiliz toprağı olduğu kabul edildi” ifadelerini kullandı.

Toplumun buna rağmen, Atatürk devrim ve ilkelerini benimsediğini ifade eden Özyiğit, “Kendi inanç ve düşüncelerini, kimliğini koruyarak direndi. Papazın ordusuna karşı da direndi ve bugünlere geldi” dedi.

“Nedir bu KKTC gerçeği?” diyen Özyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sedat Peker’in videolarını izlerken gerçekten insan ürperiyor, ülkesi adına üzülüyor. Bu güzelim ülkenin böyle konularla gündeme gelmesi utanç verici. Bunlar yeni değil, yıllardır söyleniyor. Ama bizzat işin içinde olanlar tarafından bir şeyler deşifre ediliyor.”

Kutlu Adalı cinayetinin gerçekleştiği süreçte, Demokrasi ve İnsan Hakları isimli bir örgütün genel sekreterlik görevini yürüttüğünü ifade eden Özyiğit, “Duyduğumuz anda infial içine girdik. Bu siyasi cinayete nasıl tepki gösteririz diye çok düşündük. Bu işin peşini o günlerde de bırakmadık. Araştırılması gerektiğini söyledik” dedi.

Adalı’nın cenaze töreninde çok sert tepkiler verildiğini ifade eden Özyiğit, “Önemli bir not düşmek isterim; şimdiki Polis Genel Müdürü, o dönemki soruşturmayı yapan polisti. Bu olayı en iyi bilenlerdendir. Günün sonunda araştırma bir yere varamadı, ailesi bunu alıp AİHM’e taşıdı. AİHM’in kararı, adil bir soruşturmanın yapılmadığı yönünde. O gün bugündür bu soruşturma bir türlü yapılmadı. Hep hasıraltı edildi” şeklinde konuştu.

Sedat Peker’in videolarında isimler zikrettiğini ifade eden Özyiğit, “Ortaya bir takım isimler atıldığına göre bu soruşturma bir an önce açılmalı. Biz buna tam destek vermeliyiz. Tüm Meclis ve hükümet olarak. Artık bu ülkede hiçbir şey karanlıkta kalmamalı. Aydınlığa çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Paylaş