Mağusa’da pazar esnafı, Pazartesi günü de tezgahının başında

25
Mağusa’da pazar esnafı
reklam alani

Perşembe gününden sonra bir süredir Pazartesi günleri de kurulmaya başlayan belediye pazarına Pazartesi günleri rağbet yok.

Mağusa’nın Perşembe Pazarı bir süreden beridir belediye pazar yerinde Pazartesi günleri de kurularak Mağusalılara hizmet sunuyor.

Pazartesi günü kurulan pazara, Perşembe günü olduğu kadar ilgi duyulmuyor.

Perşembe günü Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü olması nedeniyle kurulmayacak olan pazarda dün bayram öncesi olmasına rağmen beklenen yoğunluk yaşanmadı.

Açık Pazarcılar Birliği Başkanı Yenal Garabli, yıllardan beri Mağusa bölgesinde pazarın Perşembe günleri kurulduğuna alışkın olan halkın henüz Pazartesi günü de Pazar kurulduğuna aşina olmadığını kaydetti.

“Vatandaşın ayağının alışması pandemi nedeni ile de zaman alacak” diyen Garabli, müşteri sayısındaki azlık nedeniyle de belirli sayıdaki esnaf ve üreticinin pazarda tezgah açması konusunda hemfikir olup bu yönde hareket edildiğini ifade etti.

Tüm esnafın tezgah açması halinde hiçbir esnafın iş yapamayacağını kaydeden Garabli, pandeminin üretici ve esnafı olumsuz etkilediğini, Mağusa’da haftada 2 gün pazar kurarak esnaf ve üreticiye bir nebze de olsa destek çıkılmaya çalışıldığını kaydetti. Garabli talebin artması ile kademeli olarak üretici ve esnaf sayısının artırılacağını da belirtti.

Paylaş