Sağlık Bakanlığı’ndan ‘aşı’ açıklaması: Tıp öğrencileri başvurabilecek

31
Sağlık Bakanlığı
reklam alani

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşı kampanyası kapsamında uygulanan aşılara ilişkin bilgilendirme yaptı. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği 5. ve 6. Sınıf öğrencileri ile hemşirelik son sınıf öğrencilerinin sağlık çalışanları olarak Aşı Bilgi Sistemi’ne başvurabileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 50 yaş ve üzerindeki kişilerin aşılamalarına devam edildiğini duyurdu.

Açıklamada, 40 yaş ve üzerindeki kişilerin Astra Zeneca aşılarının uygulanmasına, Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Girne Akçicek Hastanesi, Gazimağusa Devlet Hastanesi, Cengiz Topel Hastanesi, Değirmenlik Sağlık Merkezi, Çamlıbel Sağlık Merkezi’nde devam edildiği kaydedildi.

Yatağa bağımlı hastalar veya onlar adına aşı başvurusu yapan kişilerin, Koronavirüs aşı randevu SMS’ini aldıktan sonra 1111 numaralı Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ile iletişime geçmesi gerektiği kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Kronik hastalığı olan 50 yaş altında kişiler asibilgisistemi.com üzerinden randevu taleplerini oluşturmalarına takiben hastalıklarını belgeleyen raporlarını 0548 823 99 88 numaralı WhatsApp hattından sisteme yüklemelidirler.

Henüz aşı olmamış sağlık çalışanları da aynı şekilde https://asibilgisistemi.com/ adresine başvurularını yaptıktan sonra sağlık çalışanı olduklarını belirten belgeyi 0548 823 99 88 numaralı WhatsApp hattından sisteme yüklemelidirler.

Yurtdışında veya ülkemizdeki üniversite öğrencilerinin rutin aşılamaları henüz başlamamıştır. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği 5. ve 6. Sınıf öğrencileri ile hemşirelik son sınıf öğrencileri sağlık çalışanları olarak sisteme başvurabilirler.

Başvurularına ek olarak sağlık çalışanı olduklarını (üniversitelerinden kaçıncı sınıf olduklarına dair) gösteren belgeyi de 0548 823 99 88 numaralı WhatsApp hattından sisteme yüklemelidirler.

Randevu tarihi geçen hastalar randevularını yeniden oluşturmak için 1111 numaralı hattı arayabilirler.”

Paylaş