Hasan Taçoy: “Uluslararası aktörler hangi tarafı tutacağına bakar, yazılı önerilere değil”

23
Hasan Taçoy
reklam alani

UBP milletvekili Hasan Taçoy, Kıbrıs sorununda uluslararası aktörlerin kimin tarafını tutacağına bakacaklarını, ayrıntılara girmeyeceklerini ifade etti ve Rum liderliğinin “akıllı” olduğunu vurguladı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa milletvekili Hasan Taçoy, Kıbrıs sorununda uluslararası aktörlerin kimin tarafını tutacağına bakacaklarını, ayrıntılara girmeyeceklerini ifade ederek Anastasiadis diyor ki AB Başkanlar toplantısında bunu konu edeceğiz. Türklerin anlaşma istemediğini anlatacağız diyor oysa 6.madde bunu istiyor… Hiçbir ülke senin detayında boğulacak değil hangi tarafı tutacağına bakacak” dedi.

Hasan Taçoy, Cenevre zirvesi hakkında Ktv’de soru üzerine şöyle konuştu;

“Güney Kıbrıs tarafı da bir öneri getirmiş olsaydı yazılı olarak -2 öneri arasında- müzakere olacaktı. Güney Kıbrıs, Anastasiadis çok akıllı oynar… Hiçbir şey getirmediler yazılı olarak… Hazırlıksızmış gibi… Sunumu aldı ve orada dedi ki ‘ben iyi niyet göstergesi olarak Maraş’a karşılık bir takım sözlü öneriler’.. Yazılı önerilerimizi aldılar, bunun üzerinde çalışıyor. Anastasiadis diyor ki, AB Başkanlar toplantısında bunu konu edeceğiz. Türklerin anlaşma istemediğini anlatacağız, diyor oysa 6.madde bunu istiyor… Hiçbir ülke senin detayında boğulacak değil, bu aktörler sadece hangi tarafı tutacağına bakacak…”

Paylaş