Faiz Sucuoğlu: “Doğru yolda olduğumuz agresif tutumlarından belli…”

13
Faiz Sucuoğlu
reklam alani

UBP milletvekili Faiz Sucuoğlu, Rum tarafının bugüne değin bu denli agresif bir tutum sergilememiş olduklarına dikkati çekerek “Bunlar da otur çocuğum, kalk çocuğum yaklaşımlarına alışmış… Biz demek ki doğru yoldayız. Bugüne değin bu denli rahatsızlıkları yoktu” diye konuştu.

Cenevre’de yapılan 5+1 gayri resmi Kıbrıs zirvesi hakkında değerlendirmeler sürerken, Kuzey ve Güney’den gelen gerilimli açıklamalar da gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Faiz Sucuoğlu, Rum tarafının bugüne değin bu denli agresif bir tutum sergilememiş olduklarına dikkati çekerek “Bunlar da otur çocuğum, kalk çocuğum yaklaşımlarına alışmış… Biz demek ki doğru yoldayız. Bugüne değin bu denli rahatsızlıkları yoktu” diye konuştu.

Ada tv’de konuşan Faiz Sucuoğlu, şöyle dedi; “Cenevre’de alışılmışın dışında Güney komşumuzun belki de beklediği, tahmin ettiği ama öngörmediği bir yaklaşım gördüler… Bu onları çok, rahatsız etti. Güney Kıbrıs geriliyorsa bu denli, agresif bir şekilde saldırıya geçiyorsa bunu anlamak zor değil… Rahatsız oldukları belli… Sayın Cumhurbaşkanına, KKTC’ye, yok AB ülkelerini tek tek gezme açıklamaları… 50 yıldır gayet ağırbaşlı bir federasyon hikâyesi ile biz harcadık zamanı ama onlar harcamadı. Tüm avantajları kullandılar. Biz ise akıllı çocuk olduk. Bunlar da otur çocuğum, kalk çocuğum yaklaşımlarına alışmış… Şu an afallamış durumdalar… Biz demek ki doğru yoldayız. Bugüne değin bu denli rahatsızlıkları yoktu… Kendileri bilir. 50 yıl biz bekledik. Kendileri de şimdi alışılmışın dışında ne getirecekler merak ediyoruz…”

Paylaş