Tufan Erhürman: “Tatar ve Ertuğruloğlu, Cenevre’ye ‘çözüm’ için değil, ‘çözümsüzlük’ için gittiler”

17
tufan
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun Cenevre’ye herhangi bir ‘çözüm’ için değil, ‘çözümsüzlük’ için gittiklerini belirterek, “Daha açık bir izahı olamaz herhalde!” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, “Cenevre’de ne oldu?” sorusunu yanıtladı.

“SÜREÇ CENEVRE’DE ÇÖZÜMSÜZLÜK BATAĞINA SAPLANDI”

Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın önerisinin ortak zemin olarak kabul edilmeyeceğinin netleştiğine dikkat çekerek, “Resmi müzakereleri başlatacak herhangi bir ortak zemin bulunamadı. Tarafların pozisyonları değişmezse Genel Sekreter’in 2-3 ay içerisinde çağırmayı düşündüğü gayriresmi görüşmeden de kimsenin umudu yok. Yani süreç Cenevre’de “çözümsüzlük” batağına saplandı” dedi.

“DAHA AÇIK BİR İZAHI OLAMAZ!”

Öte yandan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun “Cenevre’den mutlu döndük ve beklediğimizi bulduk” sözlerine de işaret eden CTP Genel Başkanı Erhürman, “Sn. Tatar ve Sn. Ertuğruloğlu’nun Cenevre’ye herhangi bir ‘çözüm’ için değil, ‘çözümsüzlük’ için gittiklerinin daha açık bir izahı olamaz herhalde!” ifadelerini kullandı.

Paylaş