Kudret Özersay’dan Devlet Bahçeli’ye tepki: ‘Hakaret içeren ifadeler suçtur, Kıbrıs Türk halkına yapılan saygısızlıktır!’

20
Kudret Özersay
reklam alani

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik hakaretlerine tepki göstererek, söz konusu söylemlerin Kıbrıs Türk halkına da saygısızlık olduğunu vurguladı.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya hakaretlerde bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye sert tepki gösterdi.

Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir siyasiyi beğenmeyebilir, politikasını yanlış bulabilirsiniz. Ama kimsenin bu ülkenin insanına, hele hele seçilip Cumhurbaşkanlığını yapmış olan bir ismine hakaret etme hakkı yoktur” dedi.

Hakaret içeren ifadelerin suç olduğunu söyleyen Özersay, “Ama ondan daha da önemlisi bu ifadeler en hafifinden ayıptır, Kıbrıs Türk halkına da saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

Özersay’ın söz konusu paylaşımı şöyle:

“Bir siyasiyi beğenmeyebilir, politikasını yanlış bulabilirsiniz. Ama kimsenin bu ülkenin insanına, hele hele seçilip Cumhurbaşkanlığını yapmış olan bir ismine hakaret etme hakkı yoktur. Böyle hakaret içeren ifadeler suçtur ama ondan daha da önemlisi bu ifadeler en hafifinden ayıptır, Kıbrıs Türk halkına da saygısızlıktır.”

Paylaş