Ersin Tatar: “İki devleti savunuyoruz bu bir aşamadır, tarihtir, milattır…”

13
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar
reklam alani

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iki devletin savunulmasının bir aşama olduğunun altını çizerek, “Bu bir tarihtir, milattır… İki tarafın onayı olmadan bir anlaşma olmaz. Pozisyonumuz egemenliğimizdir. Bir kez daha ifade etmeye gidiyoruz…” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabah Postası’ adlı programa telefon bağlantısı ile katılarak, Cenevre’deki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve heyetleriyle birlikte Cenevre’ye gitmek üzere havalimanı yolunda olduklarına işaret etti. Tatar, gayriresmi olsa da bu şekilde geniş bir toplantının çok önemli olduğunu aktardı.

20 SAYFALIK BİR KONUŞMA METNİ HAZIRLANDI…

Türkiye’nin tam desteğiyle bu toplantıya gittiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, 20 sayfalık bir konuşma metni hazırladıklarını açıkladı.

Tatar, iki egemen eşit devlet politikasının gerekçelerini, neden bu noktaya gelindiğini, neden Kıbrıs Türkünün bunu hak ettiğini, hangi uluslararası anlaşmalar veyahut yasaların durumu bu noktaya taşıdığını, eğer Kıbrıs’ta gerçekten adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir anlaşmanın bu politikayla olabileceğini ‘haykıracaklarını’ söyledi.

“POZİSYONUMUZ EGEMENLİĞİMİZDİR”

İki devletin savunulmasının bir aşama olduğunun altını çizen Ersin Tatar, “Bu bir tarihtir, milattır. İki tarafın onayı olmadan bir anlaşma olmaz. Pozisyonumuz egemenliğimizdir. Bir kez daha ifade etmeye gidiyoruz…” dedi.

“BİZİM NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZU İNGİLTERE GÖRDÜ”

İngiltere’nin de Kıbrıs Türk halkına haksızlık yapıldığının ‘açık ve net’ bir şekilde farkında olduğunu belirten Tatar, “Bizim ne kadar haklı olduğumuzu İngiltere de görmüştür” şeklinde konuştu.

“HAKLI OLDUĞUMUZU ONLARA DA ANLATACAĞIZ”

İlk kez Kıbrıs’ta iki devletten bahsedildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Ne kadar haklı olduğumuzu onlara da anlatacağız. Cenevre’de görevimiz budur” ifadelerini kullandı.

Paylaş