Filiz Besim: “Sağlık çalışanlarını mağdur ettik, yorduk, perişan ettik”

18
Filiz Besim
reklam alani

Eski Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın eylemimi işaret ederek, “Sağlık çalışanlarını mağdur ettik, yorduk, perişan ettik” dedi; hükümeti eleştirdi.

Eski Sağlık Bakanı Filiz Besim, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini vurguladı.

“Bir süredir Kıbrıs Türk Hekimler sendikası çok haklı bir eylemi sürdürüyor” diyen Besim, pandeminin sağlık çalışanlarının önemini, vazgeçilmezliğini en derinden hissettirdiğini söyledi.

Paylaşımında, “El ele onları alkışladık, övdük, yere göğe sığdıramadık. Ama gerçekte öyle miydi? Elbette ki değildi. Ek mesailerini ödemedik, nöbette hastalarla boğuşurken iki sokum yemeklerini kestik, hayat pahalılıklarını erteledik, kadrolarını açmadık” ifadelerine yer veren Besim, sağlık çalışanlarının perişan edildiğini savundu.

Besim paylaşımının devamında şunları kaydetti:

“Aslında sağlık çalışanlarına haklarını vermemenin hastalara haklarını vermemek olduğunu anlamadık. Şimdi hastanelerde poliklinik hizmetleri durdu. Hastaları parası var ya da yok, özel hastanelere mahkum ettik. İskele ve Güzelyurt’ta nöbetler olmadığı için aslında bu bölgelerde koronavirüs dışında her şey durdu.

Hastanede en basit şeker hapı ve daha birçok ilaç aylardır yok ama ne acıdır ki; ne Sağlık Bakanlığı ne de hükümet bu konuda kılını bile kıpırdatmıyor. Hatta öyle acıdır ki, bu konu basında gündem bile olmuyor.”

Paylaş